«Paddy» ute av EM

Italia vant 2-0 i tirsdagens avgjørende gruppespillkamp mot Frankrike, og er klare for kvartfinale mot Spania. Patrice Evra og resten av det franske mannskapet derimot, kan ta ferie.

Publisert Sist oppdatert

Italienerne fikk en enklere oppgave enn de vel hadde forestilt seg på Letzigrund i Zürich. De spilte nemlig de siste 65 minuttene 11 mot 10, etter at midtstopper Abidal måtte forlate banen etter bare 25 minutters spill. Franskmannen var på etterskudd, og la ned en Luca Toni i klar scoringsposisjon, så straffesparket var soleklart og det røde kortet likeså. Andrea Pirlo gjorde deretter alt riktig fra 11-meteren, og det var lett å ane hvilken vei det bar.

Så lenge et Italia i overtall unngikk scoringer imot, og Nederland – for anledningen uten Edwin van der Sar – ikke lot seg slå av Romania i gruppens andre kamp, syntes avansement til kvartfinalen å være godt innenfor rekkevidde for Roberto Donadonis verdensmestere.

Likevel eksisterte der fortsatt en smule spenning om utfallet av Gruppe C, men bare inntil hollenderne etter 54 minutter omsider tok ledelsen i Bern. Da først kunne italienerne begynne å puste helt normalt.

Lettelsen resulterte snart i at Daniele Di Rossi banket ball nummer to forbi Frankrikes keeper, og da Nederland fulgte opp med ny scoring mot et for lengst resignert rumensk mannskap, var Gruppe C definitivt avgjort. Nederland og Italia er videre, mens Romania og Frankrike må dra hjem.

Powered by Labrador CMS