– Ikke påvirket av etterforskningen

MANCHESTER: Mourinho mener klubben er upåvirket av FIFAs undersøkelser. Flere har imidlertid reagert kraftig på Raiolas påståtte agenthonorar.

Publisert Sist oppdatert

FIFA har bekreftet at de etterforsker Pogba-overgangen, men det internasjonale fotballforbundet har foreløpig ikke villet gå ut med hva de etterforsker.

Nyheten kom imidlertid like etter at boka Football Leaks ble sluppet i Tyskland, der det hevdes at Mino Raiola forhandlet både på Uniteds, Juventus’, og Pogbas vegne i forbindelse med franskmannens overgang til Old Trafford i sommer.

Hvorvidt dette var i strid med FIFAs lover og regler skal vi ikke så fast før etterforskningen er ferdig.

Mourinho kunne imidlertid bekrefte at han har hørt om etterforskningen, samtidig som han kunne avkrefte at dette kommer til å prege spilleren.

  Svaret er enkelt: Nei, ikke i det hele tatt.

Sjokksum

Isteden er det summen Raiola skal ha mottatt (rettere sagt: Skal motta over tid)i agenthonorar, elleville 41 millioner pund, mange reagerer svært kraftig på.  

Tidligere styreleder i FA, Joe Bernstein, reagerer med sjokk å avsky på det som er den siste av en rekke svært høye summer agenter skal ha mottatt i forbindelse med fotballoverganger.

– Hvis situasjonen er slik den beskrives, og disse tallene er korrekt, mener jeg det er forferdelig. Fotballen må se på seg selv. Hvordan den gjennomsnittlige fan føler seg når de leser disse tingene, vet jeg ikke. Slike ting kan legge en demper på entusiasmen fansen har for spillet, sier han til Telegraph.

Han og en rekke andre tidligere FA-topper var tidligere i år unisone med å kreve at fotballforbundet tar grep for å hindre denne utviklingen, uansett om det er innenfor, litt på siden av, eller i gråsonene rundt regelverket.

– Selv om det gjøres innenfor eksisterende reguleringer, er tall av slike størrelser innen agentkommisjoner regelrett umoralsk. Det kan godt være det ikke er ulovlig, men det er umoralsk likevel, sier han.

Åpner for agent-tak

Nyheten har ikke bare provosert Bernstein. Også MUST-direktør Duncan Drasdo og FSF (Football Supporters Federation)-sjef Malcolm Clark reagerer med sinne på agenthonorarene de ser i fotballen.

De trekker frem at det fansen ønsker å se, er at pengene brukes på talenter og det sportslige i klubben heller enn at de går ut til agenter.

SPINDELVEV: Jorge Mendes og andre agenter tar sin del av kaka når spillere bytter klubb. Mange har sett seg lei av dette.

Mest problematisk er det imidlertid at denne typen ting som oftest holdes skjult av alle parter.

– Det er ikke gjennomsiktig, og derfor skaper det et inntrykk av at det foregår korrupsjon, selv om det kanskje ikke gjør det, sier Drasdo til samme avis.

Raiola selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men lederen for et av agentenes største fagforbund, sier han er åpen for at det settes en maksgrense for hvor mye agentene kan tjene på overganger.

Da mener han imidlertid det samme bør gjelde for overgangssummer og spillerlønninger.

Powered by Labrador CMS