Sir Alex om Sneijder, Barca og Mourinho

Sir Alex Ferguson snakket mye i forbindelse med en prisutdeling i Roma mandag.

Publisert Sist oppdatert

UEFA-president Michel Platini har vunnet den. Tidligere skiløper Stefania Belmondo likeså. Og andre fotballpersonligheter som Damiano Tommasi, Franco Sensi og Zdenek Zeman.

Nå har også Alex Ferguson fått den – en utmerkelse for etikk innenfor idretten.

Skotten mottok utmerkelsen på en seanse ved et universitet i Roma mandag, før han svarte på spørsmål fra en rekke studenter.

– Ingen krise

Først stilte Ferguson spørsmål ved agentenes rolle i dagens fotball.

– Nå for tiden tar ikke spillerne selv del i forhandlingene. Derfor spør jeg meg: jobber agenten for spilleren eller for seg selv, sa skotten.

Så avviste han at det er krise i italiensk fotball – selv om de mister én Champions League-plass til Tyskland neste sesong, samtidig som Udinese, Roma og Palermo alle røk ut av Europa i kvalifiseringen til henholdsvis Champions League og Europa League nå i høst.

– Sånt går i perioder. Sacchi og Capellos Milan og Lippis Juventus var store lag i italiensk fotball. Nå har det endret seg. Vi har fått frem to fantastiske spanske lag, engelske klubber gjør det bra – og personlig håper jeg selvsagt at det vil fortsette, sa han.

United-manageren innrømmet også, overfor Corriere Dello Sport, at han en gang forhørte seg om Paolo Maldini.

– Jeg spurte Paolos far, Cesare, om ham, men han så på meg som om jeg var gal. Den reaksjonen var nok til å skjønne at svaret ville blitt nei. Jeg liktes også Gianfranco Zola mye. Han spilte alltid med et smil og viste god sportsånd.

– Ikke noe galt

Ferguson tok seg også tid til spørsmål om Barcelona og Jose Mourinho.

– Barcelona er helt klart blant tidenes beste lag, men det er også Milan-laget med Baresi, Ancelotti, Donadoni og nederlenderne. Det er korttidsminne innen fotballen.

– Når det gjelder Mourinho, så synes jeg ikke det er noe galt med hans entusiasme.

Han hevdet også at han ikke har peiling på hvem som skal erstatte ham – når han en gang legger opp.

– Hvem kan erstatte meg? Vel, noen av de trenerne de har snakket om underveis har ikke jobber lenger, og det er derfor det er så vanskelig. En med potensial kan ha blitt sparket og så forsvunnet. Jeg tror uansett at man ville trengt noen med stor erfaring, uten at jeg vet hvem. Det spiller heller ingen rolle. Jeg gir meg ikke.

Selvsagt ble det også litt snakk om Wesley Sneijder.

– Sneijder er ikke den perfekte erstatteren for Paul Scholes. Han er fantastisk spiller, men hvis man skulle erstatte Scholes så er det bare Xavi og Iniesta som kan sammenliknes med ham.

Her kan du også se en seks minutter lang video hvor Ferguson på engelsk svarer på spørsmålet om hva som har gjort ham til en legende.

Powered by Labrador CMS