Nei takk, City!

Ex-Red Juan Sebastian Veron røper at han har takket nei til City.

Publisert Sist oppdatert

Den 34 år gamle argentineren som nå spiller for Estudiantes i hjembyen La Plata, sier til radiostasjonen La Red(!) at han ble oppringt av sin tidligere lagkamerat og senere Inter-sjef, Roberto Mancini, og tilbudt et anselig beløp for å flytte til Eastlands.

– Jeg la tilbudet frem for klubbledelsen (i Estudiantes) slik at de kunne vurdere det. For alt jeg visste ville det appellere til dem, selv om det ikke gjorde det for meg. Det var da også derfor jeg uten videre takket nei, sier den tidligere United-spilleren.

– Jeg tok en beslutning (skrev under kontrakten med Estudiantes) og ønsker å respektere den. Jeg kan ikke dra herfra. Da ville jeg i så fall gått imot min egen overbevisning. Jeg ville ha sviktet meg selv, og – mer enn noen andre – fansen, sier Veron, som ifølge kilden donerer deler av lønnen sin til Estudiantes’ ungdomsavdeling.

Miguel Pires, Verons agent, bekrefter Citys interesse, og legger til:

– Mancini ringte ham opp og tilbød £7 millioner, og samme beløp til Estudiantes, for en ettårskontrakt. Om han tok ytterligere et år, ville tilsvarende utbetalinger bli gjentatt.

Veron kom til Old Trafford fra italienske Lazio for £28 millioner i 2001. Til tross for flere gode kamper, spesielt i Europa, ble han likevel ikke den suksessen man hadde forventet. Skader påvirket prestasjonene, og etter bare to sesonger, 82 kamper og elleve mål, ble han solgt videre til Chelsea for rabattsummen £15 millioner.

Ytterligere skader og sviktende form førte ham imidlertid snart tilbake til Italia og to sesonger i Inter Milan. I 2006, ti år etter at han skrev under for Sampdoria og forlot Argentina som relativt ukjent 21-åring, returnerte han til moderklubben Estudiantes. Der ser det nå ut til at han blir værende. Han har da også hatt stor suksess etter hjemkomsten.

I 2009 hjalp han klubben til topps i det søramerikanske mesterskapet, og selv ble han senere kåret til kontinentets beste fotballspiller.

Kilde: Telegraph og FIFA.com

P.S. I forrige måned spilte Veron og Estudiantes finale i VM for klubblag, men der ble Barcelona et lite nummer for store og vant 2-1 etter ekstraomganger. Veron & co. ledet for øvrig 1-0 inntil det 89. minutt!

Juan Sebastian Verons spillerprofil

Powered by Labrador CMS