Scotland v Ukraine: UEFA Nations League - League Path Group 1

– Nå er plassen hans!

Scott McTominay fikk muligheten på Skottlands midtbane. Der blir han trolig værende fremover.

Publisert Sist oppdatert

Den omdiskuterte midtbanemannen får gode skussmål etter Skottlands 3-0-seier mot Ukraina i onsdagens Nations League-oppgjør.

– Brøt opp motstanderens spill og var alltid med i angrep. Solid kamp, skriver The Sun, som belønner ham med karakteren syv på børsen.

The Daily Record gir United-spilleren karakteren åtte og skriver følgende:

– Stor og sterk prestasjon på midten sammen med McGregor. God kamp, lyder dommen fra avisen om McTominay, som blant annet hadde 74 ballberøringer, en pasningsprosent på 88% (49/56) og vant 7/9 dueller mot Ukraina.

Tidligere har McTominay stort sett måttet avfinne seg med å spille stopper for landslaget. Mot Ukraina fikk han imidlertid tillit på midten – til tross for at Skottland ironisk nok hadde skadetrøbbel i de bakre rekker.

– Alt tilsa egentlig at han skulle spille bak, men han spilte defensiv midtbanespiller. Som stopper synes jeg han har vært OK, men for meg er McTominay en midtbanespiller og nå forblir han nok det på landslaget fremover. Callum McGregor og McTominay var et bra par og utfylte hverandre godt, sier Espen Ween, som kommenterte kampen for TV 2, til united.no.

Ween er samtidig ærlig på at han kanskje synes karaktergivningen fra de skotske avisene var i overkant raus.

Selv har han følgende dom over McTominays prestasjon:

–  Han var en av de bedre sammen med McGregor på midten. McTominay er en ledertype, og han hadde mye av æren for at Ukraina ikke klarte å skape noe særlig. Han hadde også noen fine involveringer og et fint hælspark som skapte en sjanse. En prestasjon helt på det jevne, sier Ween.

Hjemme på klubblaget har Scott McTominays prestasjoner for United gjort at Erik ten Hag fortsatt henviser Casemiro til benken etter overgangen fra Real Madrid.

– Men det er ingenting med prestasjonen til McTominay mot Ukraina som tilsier at Casemiro blir sittende der særlig mye lenger. McTominay gjorde akkurat det han var satt til å gjøre, selv om det kanskje ikke først og fremst var han jeg la mest merke til mot Ukraina. Samtidig gjorde han definitivt en god jobb og bidro til at andre fikk skinne i kanskje enda større grad enn ham.

– Jeg har ingen verdens ting i mot McTominay, og han skal ha for at han tar for seg i dueller, går foran og kjefter og smeller. Men det er ingen tvil om at Casemiro har et høyere nivå inne, sier Ween om den saken.

Powered by Labrador CMS