– Krevde utkjøpsklausul og bit av kaka

Det blir ingen overgang til Manchester United for Erling Braut Haaland med det første.

Publisert Sist oppdatert

En saga er over. 

Erling Braut Haaland har vært på de fleste journalisters lepper de siste månedene, og i united.nos ryktespalte har 19-åringen vært den store aktøren etter hans eventyrlige start i Østerrike.

Manchester United, Juventus, RB Leipzig og Borussia Dortmund var klubbens som ble hardest linket til spilleren.

Sistnevnte kunne i dag bekrefte på sin hjemmeside at hans neste steg i karrieren finner sted hos dem, på Signal Iduna Park.

Nordmannen har signert en kontrakt med Bundesliga-klubben som strekker seg til 2024. 

Han slutter seg til klubben allerede 3. januar.

Dette betyr at Ole Gunnar Solskjærs angrepsrekke, enn så lenge, ikke vil ha Haaland som en del av den.

The Guardians Manchester United-korrespondent, Jamie Jackson, skriver på Twitter at United trakk seg ut av avtalen blant annet grunnet agentens krav – noe vi har hørt snakk om tidligere. 

Dette ble senere gjentatt av The Times-journalistene Paul Hirst og Ian Whittell, samt Daily Mails Chris Wheeler.

Kravet skal blant annet ha vært en utkjøpsklausul på noe over 50 millioner euro, og at agent Raiola og far Håland skulle ha en del av kaka ved et fremtidig salg.

Om dette stemmer eller ikke er en annen sak, men det vil ikke overraske om dette er noe United har briefet enkelte journalister siden flere av dem skriver det samme.

Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst er inne på noe av det samme.

Ifølge United-journalisten ønsket ikke United at Mino Raiola (spillerens agent jour. anm.) skulle kontrollere en eventuell «sell on»-klausul.

Raiola ønsket en bit av kaka ved et potensielt salg fra Manchester United, noe klubben ikke gikk med på. United skal ha sagt at det vil være «bad for the industry» om de skulle gå med på en slik avtale.

Så har The Independent en litt annen variant: De skriver at Uniteds totalpakke til Haaland var større enn han fikk av andre, men at spilleren likevel altså valgte Tyskland, etter at Dortmund skal ha godtatt kravet til Haalands representanter.

Powered by Labrador CMS