braut

– Haalands agent og far møter United og andre engelske storklubber på fredag

Erling Braut Haalands far Alfie og agenten Mino Raiola reiste torsdag til Spania for å møte representanter fra Barcelona og Real Madrid. Fredag skal de visstnok møte en rekke engelske storklubber – inkludert United.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om Erling Braut Haaland drar seg åpenbart til.

Frem til nå har de fleste spekulasjonene knyttet nordmannen til Manchester United og Manchester City med Real Madrid som en mulig utfordrer.

Torsdag ettermiddag kunne de to Barcelona-baserte avisene Mundo Deportivo og Sport avsløre at Erling Braut Haalands far Alfie og den kontroversiele agenten Mino Raiola landet med privatfly i Barcelona og ble hentet av representanter for klubben.

Mye tyder på at torsdagens møte først og fremst handlet om de aller første innledende samtalene der nordmannens agent ble presentert for Barcelona-president Joan Laportas planer for fremtiden.

Transferguru Fabrizio Romano sier det stemmer at Raiola og Haaland senior er i Barcelona slik de spanske avisene skriver.

Romano melder også at Raiola har hatt møter med Dortmund-ledelsen de siste dagene for å diskutere nordmannens fremtid i klubben.

Samtidig legger Romano til at kampen om Haalands signatur fremdeles er åpen med mange involverte og interesserte klubber, inkludert Barcelona.

Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt skjul på sin begeistring for Erling Braut Haaland og United-manageren var sentral i utviklingen til den unge spissen som Molde-trener da Braut Haaland spilte i klubben.

United skal lenge ha vært interessert i Haaland, ikke minst før han forlot Salzburg og gikk til Borussia Dortmund, men den gangen skal kravene fra den omstridte agenten Mino Raiola ha vært av en slik karakter at forhandlingene med United gikk i stå.

Det er ikke mer enn en knapp måned siden Joan Laporta ble valgt til ny Barcelona-president og tok fatt på sin andre periode. I den første perioden fra 2003 til 2010 ble Barcelona gradvis den ledende klubben på verdensbasis under Pep Guardiolas ledelse, og med en ung Lionel Messi på vei opp og frem i tillegg til spillere som Xavi og Andres Iniesta.

Det er ikke uventet at Laporta ønsker å vise muskler tidlig i sin andre presidentperiode, men selv om Raiolas besøk i Barcelona er det første håndfaste tegnet på at han åpenbart er i dialo med andre klubber om Braut Haalands fremtid, melder Fabrizio Romano at det er flere klubber som er med i kampen om nordmannens signatur.

I møte med Real Madrid også – og engelske klubber på fredag?

Senere torsdag kom meldingene om at det ikke bare var Barcelona Raiola og Alfie Haaland var i møter med.

Spanske ABC med flere skrev nemlig at de senere dro til Madrid og møtte representanter fra Real Madrid-ledelsen.

Florentino Pérez er visstnok ikke i Madrid, så José Ángel Sánchez var mannen som sammen med resten av Real Madrid-ledelsen fikk besøk av Haalands representanter.

Turnéen fortsetter fredag med en tur til London, skriver Mundo Deportivo.

Der skal Alfie Haaland og Mino Raiola møte representanter fra flere engelske klubber – Chelsea, Liverpool, Manchester City og Manchester United.

Fabrizio Romano meldte også om at ferden gikk videre til England, men han var mindre konkret, og skrev på Twitter at de skulle videre dit «i løpet av de neste ukene».

Powered by Labrador CMS