EBH

Dortmund-direktør avslører: Derfor endte ikke Haaland opp i United

Publisert Sist oppdatert

Erling Braut Haaland blir antakelig aldri United-spiller, til tross for at han har blitt kraftig lenket til klubben i årevis. De ryktene har nå i stor grad forsvunnet, og det virker nå mest sannsynlig at jærbuen i stedet går til Manchester City.

Historien kunne imidlertid ha gått annerledes.

Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke sier nemlig at Uniteds motvillighet til å inkludere en utkjøpsklausul i kontrakten med Haaland er grunnen til at nordmannen endte på Signal Iduna Park i stedet for Old Trafford da han forlot Red Bull Salzburg i januar 2020.

– Vi ga Erling Haaland en utkjøpsklausul. Ellers hadde han gått til Manchester United, sier Watzke til radiokanalen 19.09 Talk, her gjengitt av Daily Mail.

Den engelske avisen skriver at Ole Gunnar Solskjær trodde at avtalen som ville føre hans gamle elev fra Molde-tiden til Manchester var i boks.

Borussia Moenchengladbach v Borussia Dortmund - Bundesliga

Siden overgangen til de gult- og svartkledde har Haaland (i skrivende stund) scoret 82 mål og servert 23 målgivende pasninger på 86 kamper. Utkjøpsklausulen på angivelige 63 millioner pund vil dermed være som et kupp å anse for klubben som henter ham.

Storscoreren har kontrakt med Dortmund til 2024, og det er fortsatt ikke bekreftet at han forlater Westfalen-klubben denne sommeren, men sitatene fra Watzke tyder på at tyskerne allerede er på jakt etter Haalands erstatter.

– Han (Haaland) har en avgjørelse å ta. Den kommer snart nok. Men jeg er sikker på at vi kommer til å finne en ny Haaland. Det må vi.

Daily Mail skriver at City og Haaland har kommet til enighet om en avtale som gjør 21-åringen til Premier Leagues best betalte spiller. Det skal være snakk om en femårskontrakt.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS