neville

Neville svarer på Haaland-stikk: – Ble Liverpool nevnt?

Gary Neville forsvarte seg så godt han kunne da Jamie Carragher ville ha svar på hvorfor Europas heteste spiss ikke vil til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Hva vil Erling Braut Haaland gjøre til sommeren?

Det lurer Neville, Carragher og resten av fotballverden på.

Fredag listet agent Mino Raiola opp fire klubber som mulige destinasjoner for den norske spissen i et intervju med tyske Sport1.

At ikke Manchester United var blant dem, ble et tema da Neville og Carragher barket sammen i en ny diskusjon på Sky Sports.

– Manchester United ble ikke nevnt, men det ble Manchester City. Betyr det at City nå er det største laget i Manchester? spurte Carragher.

– Ble Liverpool nevnt? ville Neville vite.

– Nei, de trenger ham ikke, svarte Carragher.

– De trenger ham ikke, nei? 

– Dere har to 36-åringer på topp!

Etter litt fram og tilbake svarte Neville på spørsmålet ved å resonnere seg fram til at City mest sannsynlig har Haaland øverst på sin ønskeliste før neste seosong.

– Vi vet hvor desperate Manchester City var etter Harry Kane i sommer. Jeg er usikker på om de vil forsøke seg på ham igjen på grunn av det som skjedde. Jeg tror Haaland blir den store overgangen til sommeren, i tillegg til at Kylian Mbappé kan skifte klubb. Jeg er sikker på at City ønsker seg Haaland, sa Neville.

Raiola hadde for øvrig sin egen forklaring på Carraghers spørsmål.

– City har vunnet Premier League fem ganger de siste årene, betydelig flere enn United.

Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Manchester City var de fire klubbene Raiola nevnte i intervjuet som skapte overskrifter fredag.

– Bayern, Real, Barcelona, City – det er de store klubbene han kan gå til, sa agenten.

– Han kan vil ta steg, og da vi dro til Dortmund så visste vi alle at dette steget ville komme. Kanskje skjer det til sommeren, kanskje neste sommer igjen, men sjansen er stor for at Erling drar i sommer. Vi får se.

Ifølge Raiola vil han ta en lengre prat med Dortmund i vinter, der han vil legge frem Haaland-campens tanker og samtidig lytte til Dortmunds ønsker.

United-manager Ralf Rangnick jobbet med Haaland i Salzburg og ble denne uka spurt om å sammenligne nordmannen med Mason Greenwood.

– Jeg synes ikke vi burde sammenligne de to spillerne. De er helt ulike spillertyper. Haaland er ekstremt fysisk. Han er 1,93 eller 1,94 og en targetspiss som kan spille alene eller i tospann med en annen i 4-4-2, sa Rangnick.

– Mason er mer en 9 og en halv. Han kan spille som spiss, men kan også spille ving. Han er veldig teknisk og kan avslutte med begge bein.

braut
FLYTTER PÅ SEG: Mino Raiola forventer at Erling Braut Haaland bytter klubb i sommer.

Agenten avviser samtidig at Paul Pogba skulle være aktuell for Bayern München.

– Det er ikke mulig fordi den tyske mentaliteten er annerledes. De kan og vil ikke betale disse høye lønningene.

– Den eneste tyske klubben som kan gjøre det er Bayern München, men selv de kan ikke levere på Pauls lønn. Tyskerne er nederst på den internasjonale lønnspyramiden.

– Vi har imidlertid mange tilbud på Pogba, inkludert en kontraktsforlengelse fra United. Vi får se hva som er best for ham.

Fredag uttalte for øvrig også agenten til Anthony Martial seg i et intervju der han slo fast at franskmannen ønsker seg bort fra Old Trafford i januarvinduet. Også det diskuteres av Neville og Carragher i videoklippet.

Powered by Labrador CMS