Manchester United v Southampton FC - Premier League

Opprørt Ten Hag: – Vi forstår det ikke

Erik ten Hag mener dommer Anthony Taylor avgjorde Premier League-oppgjøret mellom Manchester United og Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Hjemmelaget var naturligvis store favoritter mot de nedrykkstruede gjestene, men kampen endret rask karakter etter utvisningen til Casemiro etter en drøy halvtime.

– Jeg mener dommeren hadde stor påvirkning på kampen med avgjørelsene om det røde kortet og straffesituasjonene, sa Ten Hag til MUTV etter 0-0-kampen.

Casemiros takling på Carlos Alcaraz fikk Taylor til å endre det gule kortet til rødt etter å ha blitt kalt inn til VAR-monitoren på sidelinja.

– Det er så inkonsekvent. Spillerne vet ikke lenger hva de skal forholde seg til, sa Ten Hag, på pressekonferansen.

TV-bildene viste at brasilianeren måtte trøstes av lagkameratene da han forlot gressmatta. Utvisningen er 31-åringens andre på kort tid i Premier League. På ti år i La Liga ble han kun utvist to ganger.

– Jeg har ikke snakket med ham, men han er frustrert og skuffet som alle de andre. Casemiro har spilt over 500 kamper i Europa og aldri fått et (direkte) rødt kort. Nå har han to i Premier League. Vi forstår det ikke, sa Ten Hag i intervjuer med MUTV og Sky Sports etter 0-0-kampen.

David de Gea mente lagkameraten var uheldig.

– Han forsøkte å treffe ballen, men foten kom for høyt opp. Dommerne er nødt til å være mer konsekvente. Noen ganger er det rødt kort, andre ganger ikke.

Nå må Ten Hag igjen planlegge hvordan laget skal klare seg uten midtbanegeneralen. Casemiro mister de fire neste kampene mot Fulham, Newcastle, Brentford og Everton.

– Vi må sette oss ned og se på det, så får vi se, svarte Ten Hag kort.

Manchester United v Southampton FC - Premier League
UTE: Casemiro mister de neste fire kampene i engelske turneringer for United. Her trøstes han av Antony.

Heller ikke innenfor 16-meteren ble United-spillerne hørt av Taylor.

Bruno Fernandes ble felt av Kyle Walker-Peters, en Southampton-spiller handset, og Marcus Rashford falt alene med keeper Gavin Bazunu. I ingen av tilfellene ble det tildelt straffespark.

– Vi skulle definitivt hatt straffespark. Det er ingen tvil. Jeg aner ikke hvorfor VAR ikke grep inn, sa Ten Hag, uten at det kom fram hvilken situasjon han hadde i tankene.

– Det er så inkonsekvent. Du vet aldri, og sånn er det gjennom hele helgen. Det er mye jeg ikke forstår.

Ten Hag gjorde det derimot klart at han var stolt av spillernes innsats med én mann mindre på banen.

– Vi kunne vunnet. Vi viste god lagånd og skapte gode sjanser. Bruno hadde et skudd i stolpen, og så hadde de et i stolpen. Men vi forsvarte oss godt og kunne vunnet.

SE UTVISNINGEN OG STRAFFESITUASJONENE:

Powered by Labrador CMS