tenahg22

– Dette poengtapet var så unødvendig

Publisert Sist oppdatert

United havnet under 0-2 mot Leeds onsdag, men kjempet seg tilbake til 2-2 og ett poeng.

At det ble poengtap irriterte selvsagt alle United-supportere, og for Erik ten Hag handlet det også om måten det skjedde på.

Etterpå snakket han blant annet med Viaplay, Bein Sports og på den offisielle pressekonferansen.

– Det er blandede følelser, begynte Ten Hag på den offisielle pressekonferansen.

– I United er vi alltid skuffet når vi taper poeng, men spesielt når det er unødvendig, sa Ten Hag til Viaplay.

– I begge omganger gir vi jo bort tidlige mål. Spillerne må jo gå i duellene, vinne kampene sine og være proaktive.

– Med 0-2 blir det også vanskelig å vinne, men vi klarte å utlikne. Da må vi også ta det poenget vi fikk. Måten vi kjempet oss tilbake på var også bra, men måten vi startet på var dårlig. Det var uakseptabelt.

– I pausen sa jeg jo til spillerne at nå må dere sørge for å være klare når 2. omgang starter. Dere får da utlikningen og så vinner dere kampen. Jeg er veldig skuffet over akkurat det. Vi snakket i forkant om hvordan Leeds ville møte oss, men kanskje burde vi understreket det enda mer. Jeg vet ikke. Jeg må reflektere litt over det, selv om sannheten uansett er at vi ikke virket klare.

Se høydepunktene her:

 

– Man kan jo ikke starte kamper som vi gjorde, og spesielt ikke i et derby som dette. Vi har også et bra lag ute på banen, et lag som bør vinne kampen. De burde vært klare. De skulle lest kampbildet, og ikke sluppet dem til på den måten, sa Ten Hag.

– Det var feil bevegelse fra en spiller før 0-1, så vi må jo i alle fall sørge for at vi har rett formasjon. Så må man vinne sine kamper i kampen. Det handler om å være disiplinerte i forhold til reglene våre.

– Vi kjempet oss imidlertid tilbake, og det viste personligheten til dette laget. Det var bra. Målene var også veldig bra, vi leverte tidvis også veldig bra fotball, men når vi skapte så mye sjanser som vi gjorde så må vi også vinne denne kampen.

– Rashford tjente på alle byttene

Han godtok ikke Viaplay-reporterens forslag om at Marcus Rashford sliter på høyrekanten.

– Han scoret vel to mot Burnley fra høyresiden, da. Marcus er en spiller som kan score fra overalt, noe han også gjorde i dag, sa United-manageren.

Han kunne likevel ikke love en start på spissplass videre.

– Det er litt vanskelig å analysere så fort etter en kamp, men da vi gjorde byttet med Rashford så endret dynamikken seg. Forsvarerne var vant til en type angrep, men så endret alt seg. Det handlet imidlertid ikke bare om Rashford, men også om Sancho og Pellistri, og den endringen i dynamikk tjente Rashford på (i denne kampen), sa Ten Hag.

– Vi må lære leksa vår av dette

Ten Hag håper nå at målscorer Jadon Sancho kan fortsette med å utgjøre en forskjell.

22san

– Jeg er veldig glad på hans vegne (at han fikk score). Det var et øyeblikk av av individuell glede. Han har kjempet seg tilbake etter en vanskelig periode.

– Han er fornøyd nå. Han bidrar også bra på trening. Han jobber hardt, så han er på vei tilbake. I denne kampen utgjorde han en forskjell, og han er en strålende spiller som kan utgjøre en stor forskjell for resultatene våre, sa Ten Hag.

– Vi er også et bedre lag nå enn vi var i den første halvdelen av sesongen, noe som betyr at Jadon kommer til å få ballen mer på motstanders halvdel. Vi skapte jo så mange sjanser.

Men savnet dere Casemiro?

– Jeg vil heller snakke om de elleve som startet, og de startet ikke bra i noen av omgangene. Det var frustrerende. Vi må akseptere det nå, men vi må gjøre det bedre søndag.

– Søndag må vi være klare. Vi må ha lært leksa. Jeg likte måten vi slo tilbake på, men jeg er så skuffet over måten vi startet begge omgangene på, sa Ten Hag.

Powered by Labrador CMS