ten hag

Ramset opp fire ting han ønsker at United skal bli bedre på

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er klare for semifinale i FA-cupen etter 3-1-seier over Fulham, noe Erik ten Hag naturligvis er godt fornøyd med.

– Det var målet. Vi klarte det, vi er fornøyde med å vinne. Vi viste stor karakter. Hver gang dette laget kommer ut, så viser de personligheten og besluttsomheten som trengs, sier han til BBC etter kampen.

– Fulham er et godt lag og du må gjøre det bra for å slå dem. Jeg synes vi hadde en god førsteomgang. Vi hadde noen bra øyeblikk i overgangene og vi burde ha ledet med to eller tre mål.

– Du må beholde kontrollen

Det store samtaletema etter kampen er utvilsomt de røde kortene til Willian og Aleksandar Mitrovic – samt Fulham-manager Marco Silva – som langt på vei avgjorde kampen i Uniteds favør. 

Ten Hag ønsker imidlertid ikke å snakke alt for mye om kaoset som oppstod, selv om han ikke er i tvil om at handsen til Willian var klar og at det var et straffespark.

– Jeg vil ikke utdype noe rundt det. Det var en strålende kontring, først av Antony, så av Jadon, men jeg tror alle så at det var en hands, sier Ten Hag.

– Så var jeg selv frustrert over dommerne forrige uke, etter så mange dårlige avgjørelser imot, men du må likevel beholde kontrollen.

Se høydepunktene fra kampen her:

– Vi fortjener dette

På den offisielle pressekonferansen etter kampen lurte journalistene i hovedsak på to ting som han ikke allerede hadde pratet om: Hvor fornøyd er manageren med situasjonen nå? Og hvor langt unna det ideelle United-laget er det vi nå ser?

– Siden jul har vi vel spilt 25 kamper, og det har vært en strålende rekke med kamper. Det er kun to tap, noen uavgjorte, men flest seirer. Vi har vist at selv når det er vanskelig så klarer vi å holde oss inne i kampen, for så å snu den.

– Resultatmessig er vi der vi ønsker å være, definitivt, men vi har samtidig kjempet for det. Vi fortjener dette. De neste trofeene deles imidlertid ikke ut før ved sesongslutt, men vi er i alle fall fortsatt i posisjon til å vinne dem. Derfor handler det nå om å kjempe videre.

– Til det trenger vi hele stallen. Siden jul har vi spilt kamper hver tredje ellr fjerde dag og slik fortsetter det ut sesongen.

– Kunne du sett for deg at United er der dere nå er?

– Jeg tenker aldri så langt frem. Jeg tenker utvikling, prosess, og fremgang fra kamp til kamp, samt at vi må vinne hver kamp.

– Det er mye som kan bli bedre

Han ser likevel klare rom for forbedring, og ramset opp fire konkrete ting etter Fulham-kampen.

1) – Jeg er stort sett fornøyd med prestasjonene, men for eksempel i denne kampen så var det rom for forbedring med ball. Vi må beholde roen mer, se hvor man kan skape overtall på banen og så bruke det for å få enda mer kontroll.

2) – Så hadde vi noen gode eksempler på overganger mot Fulham, men med våre kvaliteter så kan vi definitivt bli bedre også der.

3) – Samtidig kan vi tenke tilbake på storkampene, mot Liverpool og City, der vi virkelig ble slått. Der må vi vise mer på de defensive overgangene.

4) – Mot Fulham slapp vi også inn mål etter dødball, og slet også på dødballene etter det. Hvis vi skal bli et virkelig topplag så må vi rett og slett bli bedre på det.

– Så det er mye å forbedre, selv om jeg totalt sett er fornøyd med utviklingen så langt, sa Ten Hag.

Nå venter en landslagspause, før det braker løs mot Newcastle 2. april.

Semifinalen i FA-cupen vil spilles helga rundt 22./23. april.

– Den nesten kampen (i FA-cupen) er langt unna. Spillerne vil dra på landslagspause, mens vi analyserer den siste perioden. Så handler det om Newcastle, Brentford og Everton, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS