ten-hag22

– Det er derfor vi har signert en spiss

Publisert Sist oppdatert

Etter mandagens straffesituasjon mot Wolves ble dommeren sendt til Championship en runde.

Bør det samme skje med Michael Oliver etter han og dommerteamets stygge feil mot Tottenham?

Erik ten Hag svarte selvsagt ikke på det da han snakket etter kampen, men han var ikke i tvil om at United ble snytt da Alejandro Garnachos skudd ble stanset av en Romero-hånd langt ut fra kroppen hans.

– Det var en klar straffe. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en straffe. Han endret jo ballens retning, han blokkerte skuddet med hånda ute fra kroppen, sa Ten Hag etter kampen.

Så sa han følgende til Sky Sports, BBC og MUTV.

– Jeg likte 1. omgangen godt. Prestasjonen var veldig bra mot et godt Tottenham-lag, men vi må jo score. Vi skapte gode sjanser, presset godt, vi dominerte kampen med og uten ball, og hadde mange sjanser til å score. Det eneste som manglet var at vi ikke gjorde det.

Statistikken fra kampen viste også at United avsluttet klart mest, hadde de største sjansene og sånn sett vant det som kalles xG-oversikten klart nok. På de første oversiktene hadde United over 2 i xG, mens Tottenham hadde 1,5.

– Bruno (som bommet på en gigantisk sjanse) vet jo også at i en toppkamp så får man normalt ikke så mange sjanser som den, 100-prosentsjanse. Det var briljant, vi spilte dem ut, men så må det jo scores.

– Vi hadde jo også flere sjanser som vi burde scoret på, og alle vet hvor viktig det er å få det første målet.

– Jeg synes også at midtbanen spilte bra, men ja, vi kan alltid bli bedre og når man angriper selv så avgir man jo samtidig rom bak.

Se videosammendraget her:

Skuffet over de gule kortene

– Men så fikk vi tre unødvendige gule kort helt på tampen av 1. omgang. Det kan rett og slett ikke skje. Vi mistet fokus, så fikk de sin store sjanse, og starten av 2. omgang var ikke bra. Vi sa i pausen at vi måtte fokusere, men vi gjorde ikke det.

– 1-0-målet kan ikke skje. Vi fulgte ikke reglene våre, spesielt på venstresiden. Du kan ikke slippe dem til så lett. Vi var i undertall, og da må man reagere på en helt annen måte i 16-meteren.

–  Vi hadde også Antonys sjanse etter pause. Vi kollapset ikke. Vi fortsatte med å prøve, men uten at det var nok til å score.

– Mandag var ikke prestasjonen så bra, men vi vant. I dag var resultatet dårlig – og fullstendig unødvendig. Kanskje var det også uflaks, men det kan skje hvis man er så passiv som vi var i situasjonen.

–  Jeg er overhodet ikke fornøyd med resultatet, men jeg var mer fornøyd med prestasjonen her enn mandag.

– Så er det aldri bra når man taper. Da må man se seg selv i speilet, men vi må samtidig score på sjansene våre. Det ville stilnet hjemmefansen, og det var ganske så stille blant dem før pause. Hadde vi scoret så ville dette vært vår kamp.

– Jeg er ikke bekymret for angrepsspillet vårt, men jeg er med mangelen på scoringer. Vi har den utfordringen. Vi vet det. Det er også derfor vi har signert en spiss. Så dette handler ikke om å skulle kjøpe flere. Det handler om å score på sjansene våre.

– Jeg tror det handler om å tro på det, men også viljen og det å virkelig brenne for å gjøre det. Det handler om å ta ansvar. Vi tror jo på disse spillerne, også på grunn av forrige sesong. De kan score mål, de viste det da og hvis alt går bra nå så er Martial på vei tilbake, Højlund kommer også så vi har spillere som kan score mål, sa Ten Hag.

Han la imidlertid til at de ikke kommer til å ta noen sjanser med dansken. Han skal få den tiden han trenger for å bli klar.

To på vei ut

United-manageren bekreftet også at Brandon Williams og Donny van de Beek er på vei ut.

– Vi trenger spillere som er fullt fokuserte på oss, og det er åpenbart at de ser etter noe annet, var Ten Hags dom.

Saken oppdateres fortløpende.

Powered by Labrador CMS