tenhaa

– «Jeg er uenig» og «Vi skapte mye mer enn dem»

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag var krystallklar etter Tottenham-kampen da han ble spurt om kampen, prestasjonen og også kontrollen over midtbanen, etter en kamp hvor mange stilte spørsmål om akkurat det.

Svaret kom da en journalist lurte på om ha er bekymret over at Uniteds midtbane bare var nest best så mange ganger de siste 45 minuttene lørdag.

– Nei, Jeg er også uenig i den påstanden. Jeg vet hvordan vi skal svare på kontringer, men selvsagt tar du mer risiko når du vet at du må score selv. Da kan også motstanderne legge seg dypere for nettopp å kontre. Vi har imidlertid regler for det, og jeg følte at vi var ganske så komfortable på dette gjennom hele kampen (midtbanen).

– Når du også ser kampen totalt sett så skapte vi mest, faktisk mye mer enn det Tottenham gjorde, fastslo han.

Nest beste bortekamp offensivt

Tallene fra kampene gir ham også langt på vei rett. I alle fall til en viss grad.

Det var mange som gjorde et stort poeng ut av United slapp til 23 avslutninger imot da Wolves ble slått mandag, men lørdag kveld var det United som fyrte av 22 avslutninger – dog uten å score. Det var fire mer enn Tottenham, ifølge StatsBomb.

United vant også den mye omtalte xG-statistikken, med en xG på 1,9 mot Tottenhams 1,78.

xG-utviklingen gjennom hele kampen. Uniteds linje er gul:

Skjermbilde 2023-08-20 kl. 09.26.52

United skapte faktisk mer lørdag kveld enn de gjorde i 2-2-kampen på tampen av forrige sesong, da United ledet 2-0 ved pause, bare for å rote bort seieren i 2. omgang.

United har bare skapt mer i én annen bortekamp i Premier League i kalenderåret 2023.

Shaw og Bruno i front

United presset også klart mer enn Tottenham, vant tilbake ballen oftere enn hjemmelaget gjorde det og både gikk i og vant flere taklinger.

Skjermbilde 2023-08-20 kl. 09.42.35

Luke Shaw var den som slo klart flest nøkkelpasninger av alle på banen, med seks av dem. Bak ham var Tottenhams Son og Uniteds Fernandes med fire hver.

Fernandes var også den som stod bak flest muligheter med en sistepasning av alle på begge lag, med en såkalt xG assist på 0,57 – noe som var så vidt bedre enn Shaw, men klart foran Tottenhams mest produktive enkeltspiller, Ivan Perisic.

Se sammendraget fra kampen her:

Dette var Spurs i front på

Hjemmelagets Yves Bissouma hadde en bra kamp, med blant annet fem taklinger og brytninger, noe som var mest – én mer enn Antony, to mer enn Martinez og tre mer enn Mason Mount.

Han – og midtbanepartner Sarr – stod totalt for sju gode brytninger og taklinger for dem, mens Mason Mount og Casemiro kun hadde tre for United i samme rolle.

Bissouma og Sarr hadde også en treffprosent på pasninger på 92 og 88 prosent, noe som var bedre enn Casemiros 83 og Mounts 81 – selv om det jo er kjent at blant annet Casemiro forsøker seg på flere optimistiske og offensive pasningsvalg enn en del liknende spillere gjør i samme rolle. Christian Eriksen kom imidlertid inn med en treffprosent på 94 – noe som sier en del om ulikheten mellom United-spillerne i rollen.

Tottenhams keeper ble den store vinneren av «On the Ball value», som altså er en måte å regne ut verdien av alle involveringer fra en spiller.

Topp seks-rangeringen for kampen ble som følger:

  1. Vicario, Tottenham
  2. Shaw, Man. United
  3. Onana, Man. United
  4. Kulusevski, Tottenham
  5. Wan-Bissaka, Man. United
  6. Mount, Man. United

Oversikten over viser imidlertid at fire av de seks som ifølge statistikkene her var viktigst for sine lag, var United-spillere.

Ser man på «med ball-verdien», altså hva de fikk til med ball i beina, var altså Bruno Fernandes soleklart best på banen.

Verdi for laget med ball:

1. Fernandes, Man. United
2. Shaw, Man. United
3. Perisic, Spurs
4. Antony, Man. United
5. Son, Spurs
6. Wan-Bissaka og Porro

Her slet United mest

Det Tottenham scoret spesielt bedre enn United på var imidlertid evnen til å drible av og passere motstander med ball.  Der var Tottenham-utespillerne Sarr, Son, Kulusevski, Bissouma og Maddison alle soleklart foran Uniteds beste spiller i startelleveren.

Rankinglista på dette i kampen:

1. Sarr, Spurs
2. Son, Spurs
3. Kulusevski, Spurs
4. Bissouma, Spurs
5. Maddison, Spurs
6. Pellistri, Man. United

Pellistri var som alle vet også bare innbytter, noe som bare understreker at United manglet noe i laget på akkurat dette.

Nevnte Bissouma hadde også en veldig god kamp for Tottenham i presspillet, men både Mount og Fernandes gikk faktisk i flere press enn Bissouma i løpet av kampen. Forskjellen var at Bissouma lyktes med alt, mens United-spillerne ikke traff med alle forsøk – selv om Mount faktisk traff på flere press rett etter et United-balltap enn det Bissouma gjorde det.

Bissouma var også involvert i flere av Tottenhams trekk som til slutt førte til sjanser. Faktisk var han involvert i sjanser som ga 1,29 xG av Tottenhams totale 1,78. James Maddison var involvert i 1,54 xG av det de skapte.

På Uniteds side var Mount igjen her best. Han var involvert i trekk som endte med en xG på 1,19. Aaron Wan-Bissaka fortjener igjen også ros her, da han var involvert i sjanser som ga 1,09 i xG – selv om det altså ikke ble noe av det denne gangen.

Powered by Labrador CMS