mctomimay432

Enda en innbytter – slik forklarer Ten Hag suksessen

Publisert Sist oppdatert

Coaching i verdensklasse.

Det er et litt for mye brukt begrep i alle fall i Norge innen fotballen når en trener gjør et grep underveis som så utgjør en forskjell i kampen.

Vel, skal man bruke det også om Erik ten Hag så har det i det siste vært mye coaching i verdensklasse.

Sju innbyttermål på kort tid

Sjekk bare denne lista på avgjørende mål scoret for United de siste ukene.

Omonia 1-0: McTominay avgjør tolv minutter etter at han blir byttet inn.

Everton 2-1: Ronaldo blir matchvinner 15 minutter etter innhoppet sitt.

Omonia borte 3-2: Rashford snur kampen med to mål og målgivende etter et innhopp i pausen, og Martial scorer det siste etter sitt innhopp i 61. minutt.

City 3-6: Martial scoret to mål etter sitt innhopp den siste halvtimen.

Totalt betyr det at sju av Uniteds siste åtte mål er satt inn av innbytterne, en ganske vanvittig statistikk.

Antony er faktisk den eneste spilleren som har spilt fra start og scoret den siste tiden, da han gjorde det mot både Everton og City.

Se videosammendraget fra United – Omonia her.

 

Da United scoret fem strake mål med innbyttere fra City-kampen til og med Omonia borte så var det ny klubbrekord. Den gamle var det Ole Gunnar Solskjær alene som hadde, med fire strake innbyttermål i 8-1-seieren borte mot Nottingham Forest 6. februar 1999 – for godt over 23 år siden.

– Mot Everton så reddet innbytterne også mål imot

Erik ten Hag liker det han ser, selv om han ikke vil snakke seg selv opp for mye for disse grepene.

– Mot Omonia gjorde jeg byttene fordi jeg ville ha Marcus tettere på Ronnie (Cristiano Ronaldo), for å gi ham mer støtte og også for at han skulle være enda en trussel i 16-meteren.

– Jeg ville også variere på høyrekanten, slik at de mot slutten måtte tilpasse seg en høyrekant som egentlig er en midtbanespiller som Bruno er i stedet for en klassisk ving. De var jo i 60 minutter vant til å møte Diogo og Antony, men med Diogo og Bruno så møter du noe annet, som krever at du tilpasser deg.

– Vi laget også en ny kombinasjon på venstresiden med Luke og Jadon. De ga oss energi og tempo, og da kan det selvsagt skje at innbytterne også scorer.

Mot Omonia var det også innbytter Sancho som la pasningen til matchvinner McTominay.

mctom3232
GANSKE SÅ FORNØYD: Scott McTominay etter seiersmålet torsdag kveld.

– Jeg er veldig fornøyd med uttellingen for innbytterne våre den siste tiden. Det sier noe om viljen i laget, at de forstår at dette ikke bare handler om elleve spillere, men at det handler om troppen.

– Hvis du tror på at du kan utgjøre en forskjell når motstanderne også begynner å bli slitne, så kan det ha en betydning hvis man går på med rett holdning og fokus og et ønske om å være direkte i stilen.

– Dette handler imidlertid ikke bare om mål. Det handler også om å utgjøre en forskjell defensivt. Ta Everton-kampen. Raphaël Varane kom innpå helt på slutten, men utgjorde en enorm forskjell. Uten ham så hadde Pickford scoret. I den kampen kom Varane og også McTominay innpå for å redde seieren.

– Så er ikke Scott McTominay den typiske målscoreren som vil gi deg 20 mål. Sånn sett så handler ikke dette om meg, selv om man vet at han kan dukke opp i boksen som han gjorde, men hvis du setter innpå Marcus Rashford for å løpe i bakrom så er det noe annet, sa United-manageren etter torsdagens kamp.

MER: – La oss håpe vi sparte målene til den neste uka

Powered by Labrador CMS