tenhag230423d

Vet ikke hvor mye han kan bruke i sommer: – Jeg kan ikke påvirke dette

Publisert Sist oppdatert

Eierskap og sommerens overgangsbudsjett – og kombinasjonen av de temaene – ble et tema på del to av Erik ten Hags pressekonferanse.

Han ble nemlig spurt om hvor viktig det er etter hans mening at det blir klarhet i situasjonen snart, slik at han vet eksakt hva slags sommer Ten Hag har i vente.

– Ja, jeg tror det er tydelig hva jeg mener, men det er ikke opp til meg. Det handler om andre klubben, og når alt kommer til alt så er det bare eierne som kan ta den avgjørelsen. Så det er ikke opp til meg, og og jeg kan gjøre alt jeg kan for å påvirke de prosessene som jeg styrer.

Han ble senere spurt om han har blitt forsikret om at han har midlene til å gjøre det han ønsker denne sommeren, uavhengig av hvordan det går, og hvem som tar over.

– Nei, jeg har ikke det. Jeg kan ikke påvirke dette heller, og jeg vet heller ikke. Så det eneste jeg vet er at Manchester United er en av de største klubbene i verden, og har en av de to-tre største fanbasene. Jeg mener denne klubben må kjempe om å vinne de største troféene  i verden – Champions League og Premier League. Men for å gjøre det så trenger en midler for å kunne konstruere en stall, for det er jo til syvende og sist nivået på spillerne dine som avgjør om du blir en suksess eller ikke, sa Ten Hag, som også påpekte at toppspillere koster mye penger.

kane230423
DYR: Harry Kane er en av spillerne United har blitt koblet mye til, men den usikre eierskapssituasjonen gjør at Erik ten Hag foreløpig ikke vet hvor mye United kan bruke i sommer.

Da det kom et oppfølgingsspørsmål om eierskap, og om at de mulige eierne trolig ønsker å få løst situasjonen raskt også for å kunne hjelpe, så måtte Ten Hag gjenta seg selv.

– Ja, men jeg fortsetter å fortelle dere det samme svaret, jeg kan gjøre noe med de prosessene jeg kan påvirke. Det [eierskapssituasjonen] er ikke min jobb, og det er ikke mitt ansvar, så jeg har ikke makt til å påvirke det. Jeg fokuserer på å forbedre stallen, forbedre lag, forbedre lagets utvikling, og jeg må sørge for at laget har progresjon. Det er det eneste jeg fokuserer på.

– Vi kan slå de beste lagene i verden

Ten Hag ble også spurt om den nåværende troppen er gode nok til å være konkurransedyktige i Champions League neste sesong.

– Ja, jeg tror det, men vi ser selvsagt på dette som et prosjekt. Prosjektet innebærer også at en i overgangsvinduene styrker troppen, eller får frisket den opp slik at vi kan få mer balanse, og da må en hente inn spillere. Men jeg mener vi allerede har vist og bevist at vi kan slå de beste lagene i verden. Så ja, vi kan være konkurransedyktige i Champions League, men vi ønsker jo også å være i Champions League utover vinteren [vi går ut fra at han mente det å gå videre fra gruppespillet]. Vi ønsker å være med og kjempe, og vi ønsker å slå alle ut, men vi har fortsatt en lang vei å gå, fastslo Ten Hag.

United har denne sesongen slått lag som Liverpool, Arsenal, Manchester City og Barcelona på hjemmebane, mens prestasjonene på bortebane har vært en del mer varierende.

Apropos kamper mot City, så avviste Ten Hag også muligheten for at Lisandro Martínez kan rekke FA-cupfinalen.

– Absolutt ingen mulighet, sa Ten Hag.

rashjubel140123b
FEIRER SEIERSMÅLET MOT CITY: Bruno Fernandes, Raphaël Varane og Marcus Rashford.
Powered by Labrador CMS