tenhag210423b

– Tilfredshet kan føre til latskap

Publisert Sist oppdatert

Kun en halvannen uke etter semifinaleseieren over Brighton i FA-cupen, skal lagene i aksjon mot hverandre igjen torsdag kveld – denne gang i ligaen.

På pressekonferansen før kampen uttrykte Erik ten Hag at han forventer et revansjelystent lag.

– Det er normalt, jeg tror alle som er involvert i toppidretten, at hvis du blir slått, så ønsker du revansje. Det er normalt at de vil ha en stor motivasjon for å slå oss, men vi må matche det og vel så det, vise mer sult enn dem for å vinne denne kampen og «vilje» er ordet for i morgen.

LES OGSÅ: Ten Hag om skadesituasjonen

– Snakker aldri om «hvis»-scenarioer

Manchester United tok et stort steg mot topp fire og Champions League-spill med seieren over Aston Villa på søndag.

Mye kan bli avgjort med en ny seier over Brighton, men Ten Hag har kun fokus på det som nå skjer inn mot kampen – og ikke utfallet.

– Jeg snakker aldri om «hvis»-scenarioer. Ikke negative, ikke positive. Vi må fokusere på kampen i morgen, ikke drømme, og beholdet fokuset som andre. Man ønsker å forbedre seg hver kamp. Bra er ikke godt nok, vi må bli bedre.

– Underveis i en sesong vil jeg ikke snakke om stolthet eller tilfredshet. Tilfredshet kan føre til latskap. Vi har seks kamper igjen og vi ønsker å vinne hver kamp. Derfor trenger vi fullt fokus, full energi, ordentlige forberedelser og i morgen ble det definitivt en kamp. Vi må være klare for den kampen og poengene.

Ten hag
KREVER FULLT FOKUS: Erik ten Hag.

Ten Hag om utvikling av unge spillere

Et annet tema som dukket opp på pressekonferansen var Uniteds historie med å utvikle spillere til det høyeste nivået.

Det har blant annet vært mye fokus på Alejandro Garnacho den siste uka etter at argentineren forlenget med United.

Ten Hag innrømmer at utvikling av talenter var på lista over ting som ble snakket om da han forhandlet om å bli klubbens nye manager i fjor.

– Jeg kjenner til kulturen i Manchester United, det har jeg gjort lenge. Da jeg jobbet med ungdomsfotballen møtte jeg Manchester United flere ganger i store turneringer i Nederland.

– Alle kjente til og snakket om Busby Babes og 92-generasjonen. Manchester United har en stor historie med ungdomsutvikling og under våre samtaler sammen i fjor var det et av punktene vi snakket om.

Ten Hag ser flere likheter mellom United og hans tidligere klubb Ajax, som også opp gjennom årene har oppfostret store spillere.

– I Ajax har det vært mye av det samme som i United, med å utvikle unge spillere, gi unge spillere muligheter til å jobbe med seg selv hvis de føler de er gode personer, har et godt liv og kan bidra i samfunnet.

– Men vi ønsker å utvikle spillere inn til førstelaget. Med Garnacho, og så er også Kobbie Mainoo på vei. Det er en vei inn til førstelaget, men de må gjøre seg fortjent til det. Vi har en struktur i akademiet, hvor det jobbes veldig bra, med U21 og det å trene seg inn på førstelaget.

mainoo
– PÅ VEI: Erik ten Hag nevner 18 år gamle Kobbie Mainoo som en som er på vei inn i førstelaget.
Powered by Labrador CMS