rashtenh

«Først ny kontrakt, så 40 scoringer»

Publisert Sist oppdatert

30 ganger har Marcus Rashford funnet nettet denne sesongen. Det har blitt 17 ligamål, som gir 6. plass på toppscorerlista, seks Europa Leauge-scoringer, seks ligacupmål og ett FA-cupmål.

Det er første gang siden Robin van Persie at en United-spiller scorer 30 mål.

I et intervju med Viaplay sa Ten Hag også at han forventer at Rashford skriver under på en ny kontrakt med klubben. Den nåværende går ut sommeren 2024.

– Jeg forventer at han fornyer, ja. Han ønsker det. United ønsker det. Han er jo et barn av denne klubben så jeg tror det kommer til å skje.

Men Erik ten Hag mener uansett at det er mer å jage. Det snakket han om på pressekonferansen før Fulham-kampen.

– Det er mye som kan forbedres i spillet hans, og jeg er overbevist om at han kan score enda mer. Se for eksempel på de siste 10 kampene hans, da scoret han vel bare to eller tre.

– Jeg er fornøyd med det han har levert, med utviklingen hans fra forrige sesong, men nå må vi jage mer og jeg er sikker på at han kan score 40 ganger i sesongen. Det vil være det neste steget for ham.

– Det er så mye vi også som gruppe kan utvikle oss på, og jeg vet hvilke områder det er, begynte United-manageren.

– Nå som vi har vunnet et trofé så vil vi også sikte mot det aller høyeste (red.anm: ligagullet), men det er en lang vei å gå dit. Det blir et prosjekt, og det er ikke noe man ordner bare på ett år. Det kan ta ett, to eller tre år til, sa Ten Hag på den lukkede delen av pressekonferansen før Fulham-kampen.

Den delen handlet ikke særlig mye om Fulham, men altså om utviklingsmuligheter og også  FA-cupfinalen neste lørdag.

tenhag22

Ten Hag sa riktignok at noe er bra, noe er mindre bra med å bo i Manchester, som det er overalt, men at han har funnet seg til rette. Ellers tenkte journalistene mest på neste helgs finale.

Ten Hag lovet å gi alt for at United skal vinne, og dermed også stanse Manchester Citys Treble-drøm.

– Når vi har muligheten til å vinne et konkret trofé, det er ikke så mange spillere i troppen vår som har vunnet FA-cupen, en turnering som er stor for alle rundt omkring i hele verden. Ja, du kan ha vunnet Champions League allerede, du kan ha vunnet mange titler, men når du kan vinne FA-cupen så er det viktig, fordi turneringen er kjent over hele verden.

– Så møter vi City vi vet at det ikke blir lett, men jeg kan garantere dere en ting – vi kommer til å gi alt vi kan for å få den cupen, sa han.

United – Fulham spilles 17.30 søndag.

Powered by Labrador CMS