Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League

Kaller Schmeichel-utspill «en gave»

MANCHESTER: Peter Schmeichel sier Erik ten Hag er en manager av formatet til Sir Alex Ferguson. Selv er nederlenderen kun opptatt av én ting før søndagens Wembley-finale.

Publisert Sist oppdatert

– Det har tatt ti år å komme hit. I mine øyne kan alt skje denne sesongen, sa Schmeichel til BBC Radio 5 Live etter Manchester Uniteds 2-1-seier mot Barcelona på torsdag.

– Manchester United kan vinne alt eller ingenting, men vi ser progresjon. Hver eneste situasjon blir håndtert riktig av Erik ten Hag, akkurat som en god manager skal.

– Dette er klassisk Sir Alex Ferguson. Jeg tenker at «wow, vi har funnet riktig mann», sa dansken begeistret.

På sin pressekonferanse før ligacup-finalen mot Newcastle ble United-manageren gjort oppmerksom på sammenligningen mellom Ferguson og Ten Hag – som tidligere i uka ble observert sammen på restaurant.

Selv var nederlenderen mest opptatt av å snakke om veien videre.

– Det er stort at vi har muligheten til å ta vårt første trofé, men det gir ikke mening å tenke lenger fram enn det, sa Ten Hag.

– Vi må bare gjøre alt vi kan for å bringe pokalen til Manchester.

Tidligere har flere United-managere vært i konflikter med tidligere spillere. Ten Hag sier han bruker ros og ris som motivasjon.

– Det kan være vanskelig for spillere i dag når det hele tiden refereres til fortiden og historien. Jeg kan skjønne meg på de gamle spillerne, for klubben er en så stor del av livet deres. De ønsker at vi skal gjøre det bra, men noen ganger påvirker det spillerne.

– Men det er en del av jobben vår. Vi må leve med kritikken, og se på det som en gave for å bli bedre. De ønsker å hjelpe oss, og som United-spiller vet du at du må levere, og at du må vinne kamper og trofeer. Det er bare mulig hvis vi gjør det sammen. Du kan ikke gjøre det alene.

– Du spiller for Manchester United og du må skape din egen historie. Derfor må du vinne trofeer. Vi har muligheten, og søndag kan vi vinne et trofé. Uansett hvordan det går vil vi ha gode muligheter framover.

På pressekonferansen snakket Ten Hag også om søndagens motstander, og omtalte Newcastle som et irriterende lag å møte.

Finalen på Wembley blir nederlenderens første besøk i Londons storstue.

– Jeg har aldri hatt muligheten til å være på Wembley. Jeg gleder meg veldig.

Se Vorspiel, Bloody Hell her:

Powered by Labrador CMS