Ten Hag PK

Vil tilbake til Wembley: – Det er selvfølgelig en stor motivasjon

Ten Hag om søndagens FA-cupkamp, fraværet av Casemiro, Rashfords utvikling og det korte møtet med Ratcliffe på Carrington.

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag møtte fredag pressen på Carrington i forkant av søndagens FA-cupkvartfinale mot Fulham.

Det første han fikk spørsmål om var imidlertid Sir Jim Ratcliffe og INEOS-delegasjonen som er i møter med klubben fredag om et mulig oppkjøp.

Først besøkte Ratcliffe & co. Old Trafford, før de tok turen til Carrington hvor pressekonferansen var.

– Jeg møtte dem nettopp og håndhilste, men jeg er fokusert på kampen. Vi har en stor kamp på søndag og vårt fokus er på den. Andre i klubben har å gjøre med potensielle investorer. Min jobb er å fokusere på kampen, så la oss snakke om Fulham-kampen. Det er en stor kamp, så vi må bli klare for den, sier Ten Hag.

SJR
I MANCHESTER FREDAG: Sir Jim Ratcliffe.

En stor motivasjon for oss

Torsdag tok United seg videre til kvartfinalen i Europa League, og ligacuptrofeet ble hentet tidligere i år. Målet å hente flere trofeer til Old Trafford.

– Vi må skape en vinnerkultur. Vi er Manchester United. Vi må vinne alle kampene, vi må konkurrere i alle cupene. Det er mentaliteten.

– Mentaliteten er at når du går inn mot en kamp, så skal du vinne den.

LES OGSÅ: Dette sier Ten Hag om Antony og Martial før Fulham-kampen

– Etter søndag kan vi sette konklusjoner (om hvor United er på nåværende tidspunkt), men vi konkurrer nå på tre områder og vi ønsker fortsette med det, så søndag er en massiv kamp for oss.

Ten Hag legger heller ikke skjul på at han ønsker et gjensyn med Wembley etter finaleseieren over Newcastle i ligacupen.

– Det er selvfølgelig en stor motivasjon. Vi likte å vinne ett trofé og det må være bensinen for den neste og pushe for det, og det må bringe ekstra energi for å slå Fulham.

Manchester United v Newcastle United - Carabao Cup Final
VIL HA FLERE TROFEER: Erik ten Hag.

Uten Casemiro

En som ikke får blitt med mot Fulham er Casemiro, som må sone sin første av totalt fire kamper for det røde kortet han pådro seg mot Southampton.

– Vi har hatt flere kamper uten Casemiro … vi gjorde det veldig bra uten Casemiro mot Arsenal, Leeds og også i starten av sesongen, men jeg vil ha Casemiro tilgjengelig.

– Han han en stor innvirkning i spillet vårt, sier Ten Hag.

– Det handler om teamwork

En som derimot er med er Marcus Rashford, som mot Real Betis torsdag scoret sitt 27. mål denne sesongen.På spørsmål om hva Ten Hag og angrepstreneren Benni McCarthy har gjort for å få 25-åringen så god, svarer nederlenderen:

– Jeg tror det viktigste selvfølgelig er måten å spille på som gir ham en base og struktur, og som er i hans favør. Jeg kjente til egenskapene hans. Man ansetter også folk som kan gjøre ham bedre, få ham til å utvikle seg og som han kan få motivasjon fra.

– Det syntes vi trengte en i teamet som var spesifikk for angrepsspillere og Benni gjør en god jobb.

Manchester United v Rayo Vallecano - Pre-Season Friendly
ANGREPSTRENER: Benni McCarthy.

– Men ikke glem de andre ansatte, fordi det handler om teamwork. Det handler om balanse blant de ansatte. Ikke bare Benni McCarthy.

– Alle har spesifikke jobber i laget og vi jobber sammen. Det er en god tone og de utfordrer hverandre, og det er den totale pakken og ikke bare én person.

Powered by Labrador CMS