eriksain

– Det at man er kaptein betyr ikke at man er sikret å spille

Publisert Sist oppdatert

Den åpne og første delen av Erik ten Hags pressekonferanse ble av det kortere slaget fredag.

United-manageren fortalte imidlertid at Casemiro var klar, at Anthony Martial var skadet og så ble det kjent at han nektet å svare på spørsmål fra en Sky Sports-reporter.

I den andre og lukkede delen, som ble offentliggjort 23.30 skandinavisk tid fredag, for at de engelske tabloidene skulle få noe eget å skrive om, handlet det blant annet om stopperne og kaptein Harry Maguire. Kapteinen ble jo benket da United slo Liverpool mandag. Det handlet også om Marcus Rashford.

– Varane er enorm

– Selv om nan er kaptein så betyr det ikke for meg at du alltid må spille. Spesielt når vi også har Varane i troppen, sier Ten Hag.

harry24332

– Vi har nemlig alternativer. Varanes status innen fotballen er også enorm, men vi tok en avgjørelse i sommer om å bygge ham opp fysisk. Han kunne sånn sett spilt mer i starten, men han gjorde det ikke. Vi er glade for at vi bygget ham opp på den måten, og du kunne se nå at laget trengte han, typen han er og erfaringen hans.

– Det betyr at det er konkurranse, og det trenger vi også. Det er så mange kamper, og vi kan sette sammen mange ulike sammensettinger av stopperne våre. En ting var også Liverpool-kampen, men i 2. omgang mot Brentford kunne man også se det vi forsøker på med Varane og Maguire.

– Så glemmer jeg nesten skadene våre nå. Victor Lindelöf gjorde det veldig bra i sommer, så jeg er glad for at når han er tilbake så har vi enda et alternativ, sier Ten Hag.

Han ville ikke se altfor langt frem når det gjelder laguttak og et eventuelt endret kapteinsvalg.

– Vi har en ledergruppe. I den er både Harry og Bruno Fernandes. Bruno gjorde det også ganske så bra sist som kaptein. Han ledet ved eksempel, og gir så mye energi til laget både med og uten ball.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Southampton

Imponert av Rashford

Ten Hag understreket også at han fra første møte med Marcus Rashford skjønte at spilleren har noe spesielt.

tennern

– Jeg kjente til talentet, men på hver eneste treningsøkt har han vært veldig positiv, hatt god energi. Så var han også god i preseason, og jeg håper han kan fortsette som det. Med bevegelsene hans vil han alltid skape sjanser. Så handler det om å avslutte på rett måte når de sjansene kommer.

– Han kan imidlertid bekle alle roller, som han viste mandag. Byttet med Martial, da han ble satt ut til venstre fungerte jo også, siden løpene hans på innsiden er så farlige.

– Jeg kommer til å stå på 100 prosent for at han og Jadon Sancho skal nå toppnivået sitt. Jeg er overbevist om at de kan det, og de viste mandag hva de kan få til, både i presspillet og med sjansene de skapte.

– Nå har vi mange midtbane-alternativer

Nederlenderen virket imidlertid ganske så fornøyd med midtbanen nå, etter sommerkjøpene av Casemiro og Christian Eriksen.

– Og så har vi Fred, Scott og Donny – så vi har mange alternativer for å få balanse på midtbanen nå.

– Betyr det at du ikke leter etter nye spillere der?

– United er ikke nå i verdenstoppen, men målet i United må være å alltid sikre mot det som er bedre. God er ikke nødvendigvis godt nok. Det skal være standarden for alt, svarte han noe unnvikende.

Powered by Labrador CMS