GettyImages-1245355550

– Knapt noen grenser for hvor god han kan bli

MANCHESTER: Scott McTominay legger ikke skjul på at de første månedene under Erik ten Hag var krevende, men roser Ten Hag for nederlenderens tydelige stil og måten han jobber med enkeltspillere på.

Publisert Sist oppdatert

Dagen før alvoret igjen tar til for Manchester United med ligacupdysten mot Burnley, er det en blid Scott McTominay som møter united.no og en rekke andre representanter for ulike supporterklubber på Carrington.

Det første McTominay gjør når han ankommer pressekonferanserommet i Jimmy Murphy-senteret er å hilse på de fremmøtte representatene for de mange ulike supporterklubbene.

scotty22
SEN SCORING: Scott McTominay feirer sammen med Marcus Rashford etter scoringen mot Omonia Nikosia i Europa League. McTominay sier han har hatt mange samtaler med Erik ten Hag om hvordan han kan score flere mål.

McTominay legger ikke skjul på at han gleder seg til å komme i gang igjen etter at VM i Qatar nå tilhører historiebøkene.

– Dette har vært et veldig annerledes år for oss med fotball-VM midt i sesongen. Noen av spillerne, ganske mange faktisk, har vært i VM, andre har trent her. Målet vårt og målet til manageren er at vi skal stille best mulig forberedt når sesongen starter opp igjen. Derfor har vi trent godt og de som nå kommer tilbake går rett inn i treningen med oss, forklarer McTominay.

– Sier egentlig alt om mentaliteten hans

Uniteds jakt på det første troféet under Erik ten Hag fortsetter onsdag kveld når Burnley venter på Old Trafford.

Etter en krevende sommerturné og en blytung start på sesongen med tapt mot Brighton og Brentford, ser Scott McTominay konturene av noe som lover svært godt for fremtiden.

– De første syv månedene under den nye manageren har vært annerledes enn tidligere med andre ting som vektlegges, særlig i preseason. Men med tiden har vi lært mer og mer og skjønner hva manageren ønsker å oppnå med prosessen han har startet. Vi har et strålende trenerteam bak manageren med, Mitchell, Eric Ramsey, Darren Fletcher og Steve McClaren. Jeg tror det er åpenbart hvor mye mange av spillerne har hevet seg under manageren, og det er viktig for oss å jobbe hardt for å fortsette utviklingen, sier McTominay.

I den fartsfylte og dramatiske 3. rundekampen mot Aston Villa fikk McTominay æren av å punktere kampen med sin 4-2-scoring etter en strålende pasning fra Alejandro Garnacho.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
TØFFING: Lisandro Martínez har høstet mye ros for sin oppofrende innstilling i United-forsvaret. Søndag ble han Uniteds femte verdensmester da Argentina slo Frankrike på straffer.

McTominay legger ikke skjul på at det gir ham en helt spesiell følelse å score på Old Trafford, men påpeker samtidig at det å score mål er en del av spillet hans som må bli bedre.

– Jeg vet jeg må score mer og jeg har snakket med manageren om det flere ganger. Han har vist meg mange videoklipp av bestemte situasjoner, og vi har diskutert hvordan jeg kan bevege meg annerledes og hvilke valg jeg tar. Når han snakker med meg, og alle spillerne individuelt, er det glimrende. Han investerer mye i oss og det gir oss selvtillit. Målet mot Manchester City (rett før fotballen måtte ta en pause på grunn av Covid, red anm.) var et av de mest elleville øyeblikkene i mitt liv, forklarer McTominay og legger ikke skjul på at han ønsker å oppleve flere av den typen øyeblikk.

Beste fansen i verden

Midtbanespilleren som nylig fylte 26 år var blant dem som ikke dro til Qatar-VM, men etter søndagens VM-finale sendte han en melding til lagkamerat Lisandro Martinez og gratulerte med VM-gullet.

– Han svarte «Takk, men nå skal vi fokusere på det neste troféet». Det sier alt om mentaliteten når han kan si det rett etter at han har vunnet VM, smiler McTominay. 

UFORGLEMMELIG ØYEBLIKK: Scott McTominay og lagkameratene jubler for 2-0-scoringen til midtbanespilleren mot Manchester City i den siste kampen som ble spilt på Old Trafford før Covid-pandemien satte e stopper for fotballen.
UFORGLEMMELIG ØYEBLIKK: Scott McTominay og lagkameratene jubler for 2-0-scoringen til midtbanespilleren mot Manchester City i den siste kampen som ble spilt på Old Trafford før Covid-pandemien satte e stopper for fotballen.

Det er imidlertid ikke bare Lisandro Martínez som er sulten på troféer. Og det første pokalen United kan vinner under Erik ten Hag er ligacupen.

Men da må Burnley beseires på Old Trafford onsdag kveld.

– Jeg mener vi har en god mulighet allerede nå og jeg føler at denne gruppen har troen. Vi har en god mulighet til å starte en nye epoke under den nye manageren nå. Vi har så mange erfarne spillere som er vinnere, sier McTominay som også understreker hvor viktig fansen er for den snuoperasjonen United har hatt.

– Vi hører ofte fansen når vi sitter i garderoben på Old Trafford og tar på oss leggbeskyttere og sokker. Den stemningen som skapes hjelper oss utvilsomt. Jeg bryr meg ikke om hva andre måtte si, for det er ingen tvil om at vi hører og responderer på støtten vi får. Manageren sier at vi må lytte til fansen. Vi sitter i garderoben, hører fansen og blir minnet på viktigheten av ikke å skuffe dem. Vi har verdens beste fans både borte og hjemme, det er helt sikkert, sier han.

– Viktig læring for ungguttene

Sammen med de øvrige spillerne som heller ikke dro til Qatar har McTominay trent på Carrington og i Spania der United møtte Cadiz og Real Betis i to treningskamper.

Det ble en viktig erfaring for mange av de unge spillerne som var med på treningsleiren.

Manchester United Training Session
NYTTIG ERFARING: Erik ten Hag ga mange unggutter sjansen til å vise seg frem i Spania.

– Mange av unggutta har gjort det veldig bra og det var en fin sjanse for dem. Det kan være litt skremmende når du kommer opp i førstelagsgruppen, jeg husker selv hvordan det var, men de har håndterte det veldig bra. De gjorde et veldig bra inntrykk. Vi hadde også mange erfarne spillere som hjalp dem, særlig de tre keeperne, David, Tom og Martin, var strålende med dem. Dessuten måtte unggutta synge for resten av troppen, men det hjelper dem til å bryte noen barrierer, få mer selvtillit og føle seg hjemme i gruppen. Vi kunne se hvordan de vokste på den treningsleiren da de kom tilbake til Carrington, forklarer McTominay.

– Knapt noen grenser for Garnacho

Som United-spiller er McTominay vant til å få mye oppmerksomhet. 26-åringen sier presset fra omgivelsene, ekspertkommentatorer og sosiale medier ikke holder ham våken om nettene.

– Det er vanskelig å skru av alt, men jeg sitter ikke og hører på alt som blir sagt. Det er mange meninger der ute, men den eneste meningen som virkelig teller er managerens. Dessuten er det lurt å lytte til deg selv, for du vet om du har spilt bra eller dårlig, sier McTominay. 

Foruten de to treningskampene i Spania er onsdagens kamp mot Burnley den første United spiller siden Fulham ble slått 2-1 i London etter en sen scoring av Alejandro Garnacho.

Den unge argentineren har fått sitt store gjennombrudd siden FA Youth Cup-triumfen i vår og McTominay mener United har et unikt talent i unggutten.

Garnacho er en fantastisk spiller. Holder han beina på bakken og jobber hardt videre er det knapt noen grenser for hva han kan utrette, lyder skussmålet fra McTominay.

United -Burnley har avspark klokken 21.00 norsk tid onsdag kveld. Alt om kampen får du selvsagt her på united.no. 

Powered by Labrador CMS