fergusontenhag161022

– Manchester United er Sir Alex

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson er blitt innlemmet i Premier Leagues Hall of Fame, og i den forbindelse har både Erik ten Hag og noen av hans tidligere elever snakket varmt om den legendariske manageren.

– Man føler det hver dag fordi han etterlot seg en arv, og Manchester United er Sir Alex Ferguson. Han satte de høyeste standardene, de høyeste verdiene, og skapte vinnermentaliteten. Han bygget det i klubben, og det er standarden du må møte hvis du vil spille for Manchester United eller jobbe for Manchester United, sier Ten Hag, og fortsetter:

– Først og fremst visste han når han skulle gjenoppbygge og rekonstruere et nytt lag, fordi han gjorde det over to tiår og hver gang lyktes han. Han gjorde det med en balanse av egenproduserte spillere og store stjerner som ble hentet inn.

ferguson
INN I PREMIER LEAGUES HALL OF FAME: Sir Alex Ferguson.

– En av hans viktigste kvaliteter 

Ten Hag peker på at Ferguson alltid klarte å få det beste ut av mannskapet sitt.

– Som å jobbe med Eric Cantona, jobbe med Van Nistelrooy, Van Persie, Wayne Rooney … det er stort hvis du klarer å håndtere disse personlighetene, men også å få dem til å spille som et lag.

– Det var alltid en av hans viktigste kvaliteter – at laget alltid kommer foran individualistene. Det er vanskelig å skape et vinnerlag. Han gjorde det så mange ganger!

Ved siden av å lede United til hele 13 ligatitler, holder Ferguson også Premier League-rekorder for flest kamper vunnet (410), flest poeng vunnet (1752), flest månedens manager-priser (27) og årets manager (11).

Ferdinand: – Som et dyr!

En sentral brikke i Fergusons lag i hans siste tiår som United-manager var midtstopper Rio Ferdinand, som ikke legger skjul på skottens sterke ønske om å lykkes.

– Sir Alex var som et dyr! Det handlet konstant om å vinne. Hans sult for spillet, hans sult for å gjenoppbygge lag. Denne fyren var nådeløs, år etter år etter år, sier han.

– Han bygget et rykte for å være veldig hard og direkte, og et ønske om å vinne. Du følte det umiddelbart. Man kom til Manchester United, og så var det «flott, du er for å vinne». Ikke noe mer, ikke noe mindre.

VAR ALDRI I TVIL OM FERGUSONS MÅL OG ØNSKER: Rio Ferdinand.

– Det var et umettelig ønske om å oppnå noe og lykkes hele veien i den fotballklubben. Han var en født vinner.

Paul Scholes, som i 2022 ble innlemmet i Premier Leagues Hall of Fame, legger til:

– Frem til noen nærmer seg eller går forbi ham, vil han være den største manageren Premier League vi noen gang har sett.

– Jeg klarer ikke å se hvordan det kan bli slått. Han er med god margin den mest suksessrike, og i mine øyne vil han alltid være den beste. Og, forhåpentligvis, vil rekorden hans alltid stå, sier Scholes.

Powered by Labrador CMS