tennpoch

Himmel og helvete for Ten Hag og Pochettino

Publisert Sist oppdatert

Ajax-trener Erik ten Hag og Paris Saint-Germain-manager Mauricio Pochettino ser ut til å være de heteste kandidatene til den ledige managerstillingen i United til sommeren.

Derfor har united.no begynt å fokusere ekstra på disse to.

LES OGSÅ:

Mens United hadde spillefri i helga var begge i aksjon med sine respektive lag, og det ble to vidt forskjellige opplevelser.

Himmel for Ten Hag.

Helvete for Pochettino.

Snudde til viktig seier i gullkampen

Ten Hags Ajax møtte nemlig Feyenoord på 3. plass hjemme i Amsterdam, i første kampen etter tirsdagens Champions League-exit.

Med tap ville PSV Eindhoven kunne overta serieledelsen, og med et kvarter igjen å spille ledet Feyenoord 2-1.

Det kunne blitt en grusom uke, med både Champions League-exit og et fall til 2. plass på tabellen, men da viste stjernene seg frem.

Først skrudde kaptein Dusan Tadic et frispark rett i mål med 12 minutter igjen å spille.

Fire minutter før full tid satte kantspiller Antony så 3-2 etter et flott arbeid av innbytter Nicolas Tagliafico.

Det som lå an til tap var snudd til seier og tre poeng. Ten Hag jublet sammen med Michael Reiziger og Winson Bogarde i trenerteamet sitt på sidelinjen.

AFC Ajax - Training Session

Med sju kamper igjen å spille har Ajax dermed to poeng mer og overlegen målforskjell i gullkampen mot PSV Eindhoven. De to lagene møtes også i cupfinalen, når Ten Hag jager sin tredje strake The Double på tre hele sesonger i Ajax.

Fælt tap og Henry-kritikk

Det var derimot ikke antydning til jubel eller smil hos Mauricio Pochettino søndag.

Selv med Mbappé, Neymar, Verratti, Wijnaldum, Hakimi, Kimpembe og Marquinhos i startelleveren så var ikke spillerne hans villig til å være med fra start av i bortekampen mot Monaco.

Ved pause ledet Monaco 1-0, men det kunne vært mye mer, og selv om PSG så litt mer ut som seg selv i selve spillet etter pause så vant Monaco til slutt 3-0.

PSG har dermed tapt fire av sine seks siste kamper i ulike turneringer.

Mp (1)

Tidligere Arsenal-legende Thierry Henry var nådeløs.

– Det er egentlig ikke noe vits i å snakke om taktikk når et lag mangler vilje.

– Dette har også skjedd så ofte. Hva er standarden i denne klubben? Jeg spilte selv i Barcelona. Hvis du ikke respekterer det du må gjøre så drar du. I Bayern er det også slik. I virkelig store klubber er det slik, men er det sånn i PSG?

Henry påpekte også at PSG nå drives som en bedrift, ikke en klubb og at det skader klubben.

Så skal det sies at PSG – i gullkampen – kan tillate seg slike kamper.

Selv om de har tapt fire og spilt uavgjort i fem av 29 ligakamper så leder de nemlig fortsatt Ligue 1 med 13 poeng med ni kamper igjen å spille.

Det kommer altså til å bli et ligagull på Pochettino, hans andre trofé med klubben etter at han vant cupen med PSG forrige sesong.

Det er nok likevel ikke noe som gjør Mauricio Pochettinos søndag særlig bedre.

PS: Outsider Thomas Tuchel ledet sitt Chelsea til semifinaleplass i FA-cupen i helga, etter 2-0-seier borte mot Middlesbrough i kvartfinalen.

Powered by Labrador CMS