Manchester United v Atletico Madrid - Pre-Season Friendly

Mener Ten Hag er ekstremt uheldig

Henning Berg mener United-fansen har grunn til å være spente på sesonginnledningen i Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag innleder sin United-karriere på Old Trafford med hjemmekamp mot Brighton i Premier League-åpningen på søndag.

Dette er sjette gang på rad Manchester United får hjemmekamp i første runde. Det har aldri skjedd tidligere i Premier League-æraen.

Berg er likevel usikker på hva Ten Hag tenker om de første kampene i august og september.

– Jeg synes United var ekstremt uheldig med oppsettet, sier Berg til united.no.

– Brighton er et bra lag som er bra organisert og har en klar identitet. De ga United kjempeproblemer for for tre måneder siden.

Oppgjøret Berg refererer til endte med en knusende 4-0-seier til Brighton. Mannskapet til Graham Potter endte på 9. plass i Premier League forrige sesong. Bare fem lag slapp inn færre mål. Oppgjøret på Old Trafford i februar endte 2-0 til United etter scoringer av Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes.

I andre runde skal Manchester United til Brentford, der Christian Eriksen møter kjente fjes.

– Brentford blir trykk og kaos, sier Berg.

Så tar Ten Hag imot Jürgen Klopp på Drømmenes Teater for første gang. Ifølge ManUtd.com har ikke United og Liverpool møttes så tidlig i ligaen på 50 år.

– De seks første rundene er tøffe kamper for United. Noen ganger er det kanskje bedre å møte topplagene hjemme i begynnelsen av sesongen, men det gjør at de er nødt til å vinne de andre kampene, sier Berg.

– Brighton og Brentford er «must win». Så er det Liverpool, og så Southampton og Leicester. Det vil smelle der også. Deretter er det ny storkamp mot Arsenal. Det er en tøff start, konkluderer den tidligere United-stopperen.

Manchester United v Southampton - Premier League
Powered by Labrador CMS