Manchester United Training Session and Press Conference

Mener Maguire må avgjøre selv om han skal bli for å kjempe om plassen

– Alle må kjempe for plassen sin.

Publisert Sist oppdatert

Harry Maguire skal være på vei til West Ham, men overgangen er ikke i boks ennå, og på den åpne delen av pressekonferansen bekreftet Erik ten Hag at Maguire kommer til å være tilgjengelig til kampen mot Wolverhampton.

På den lukkede delen av pressekonferansen fikk Ten Hag spørsmål om den tidligere United-kapteinens fremtid, og valgte først å svare nokså generelt på det:

– Vi har ikke en stall bestående av elleve spillere. Forrige sesong viste at vi definitivt trenger alle spillerne, så en trenger noen spillere på høyt nivå som kanskje ikke starter – men det er noe som kan forandre seg, siden det er en intern konkurranse, hvor alle må kjempe for plassen sin. Når spillere er gode, så vil de spille kamper, men ingen kan spille alle kamper, og til slutt finner en ut hva som er det beste laget. I stallen nå har vi dobbelt opp i alle posisjoner, og alle kan kjempe for plassen sin. Det er opp til spillerne selv om de har mye spilletid eller mindre.

Det kom kjapt et oppfølgingsspørsmål for å få Ten Hag til å snakke mer spesifikt om Maguire, og da svarte Ten Hag følgende:

– For Harry er det akkurat sånn som jeg beskrev det: Han må kjempe for plassen sin. Han har egenskapene til å være en midtstopper i toppklasse. Han er den beste for England, så hvorfor skulle han ikke kunne være best for oss også? Han må bevise det. Når han ikke er trygg nok til å kunne ta den kampen, så må han gå – han må ta en avgjørelse om det. Men jeg er fornøyd med ham, fastslo Ten Hag. 

Det ville naturligvis ikke gitt særlig mening fra et United-perspektiv å snakke negativt om Maguire nå, siden United skal være i en prosess hvor en kan få inn rundt 30 millioner pund for stopperen. Ifølge velinformerte journalister er United også godt i gang med prosessen med å erstatte 30-åringen.

harry32
SKAL VÆRE I FERD MED Å BLI SOLGT AV TEN HAG: Harry Maguire.

Det skal for øvrig også nevnes at pressekonferansen ble gjennomført fredag ettermiddag (sitatene fra den lukkede delen hadde sperrefrist til søndagskvelden), og at situasjonen dermed også kan ha forandret seg siden Ten Hag uttalte dette.

– Jeg vil alltid ha mer!

Tre som garantert spiller sine hjemmekamper på Old Trafford kommende sesong er nysigneringene Mason Mount, André Onana og Rasmus Højlund.

Ten Hag legger imidlertid ikke skjul på at han kunne tenke seg enda flere inn.

– Jeg vil alltid ha mer! Men jeg tror hver manager du hadde spurt ønsker mer. Men det handler om mentalitet, sier han og forklarer:

– I toppfotballen snakker vi om krav, det absolutte maksimum. Fordi vi krever det fra spillerne våre og, i deres forsvar, de krever det fra oss. Vi ser etter den perfekte situasjonen, men du får aldri den perfekte situasjonen. Da må du komme inn på plassen din og jobbe for det, kanskje ikke med den perfekte situasjonen men de perfekte resultatene.

Ten Hag må så svare på spørsmål om United har tatt et steg nærmere lagene klubben jager, gjennom sommerens signeringer.

– Ja, men det du ser er målestokken. Det er kun fem spillere som er over £60 millioner. Nå ser du generelt i mange klubber som investerer mye i troppene sine. Konkurransen er veldig tøff i Premier League. Vi er selvsikre, vi er fornøyde med troppen vi nå har og nå handler det om å utvikle troppen, utvikle vår måte å spille på.

tenhag250723m
FORNØYD MED TROPPEN, MEN…: Erik ten Hag er fornøyd med det klubben har foretatt seg på overgangsmarkedet i sommer, men er åpen for å få inn mer.

Ikke bekymret for Højlund

Av nysigneringene vil trolig Mount og Onana få en plass i startoppstillingen, mens Højlund er ute med en skade.

Ten Hag er tydelig på at Højlund vil få tid på seg på å komme inn i laget.

– Vi har ikke hastverk. Vi vet at vi er uten ham, vi har et sterkt lag og posisjonen er dekket. Vi haster det ikke. Det handler om at han er på rett nivå og så må vi integrere ham på trening og så vil vi ta ham inn i kamper. Vi vil bruke tiden vår. Det handler ikke om å vinne her og nå, men om å vinne på langsikt.

United-sjefen er i alle fall ikke redd for at Højlund vil klare å tilvenne seg Premier League.

– Det er derfor vi valgte ham, at han har potensialet, fysikken, farten, karakteren hans, sulten, viljen for mål. Han passer absolutt inn, i tillegg til at alderen hans passer veldig godt inn i profilen. Vi er veldig selvsikre på at vi har funnet den rette spissen, men han trenger tid. Nå er det tid for å tilvenne seg og nå er han utilgjengelig, noe som forsinker prosessen.

Højlund
MÅ VENTE MED DEBUTEN: Rasmus Højlund.

– Du har ønsket en nummer 9 siden du kom til klubben, og nå starter du med en spiller du kjøpte skadet. Er det uheldig at dere er i den samme situasjonen?

– Jeg er ganske rolig i denne situasjonen, fordi Rashy er veldig bra som spiss. Det så vi forrige lørdag. Anthony Martial er tilgjengelig også, Jadon Sancho kan spille der, han gjorde det veldig bra i preseason. Troppen kan takle det.

På pressekonferansen fikk Ten Hag også spørsmål om han ønsker å beholde Dean Henderson i laget, spesielt med den nylige skaden på Tom Heaton.

– Han har alltid vært i tankene mine. Vi har en sterk keepergruppe med Onana, Heaton og Henderson.

Powered by Labrador CMS