Manchester United v Arsenal FC - Premier League

– Blir trolig i Spurs ut kontraktstiden

Erik ten Hag og Manchester United skal ha en spiss øverst på ønskelisten i sommer, men nederlenderen må høyst trolig se etter andre alternativer enn Harry Kane.

Publisert Sist oppdatert

Kanes seksårskontrakt med Tottenham går ut sommeren 2024.

Dersom Tottenham skal sitte igjen med en overgangssum for den engelske landslagskapteinen blir dette sommeren Tottenham-formann Daniel Levy må ta det upopulære valget det vil være å selge sin spissjuvel.

United.no får imidlertid opplyst av troverdige kilder at mye tyder på at storscoreren akter å bli kontraktstiden ut i Tottenham.

tenhag
ØNSKET PÅ OLD TRAFFORD: Manchester United har lenge vært interessert i Harry Kane, men etter det united.no erfarer er det tvilsomt om Erik ten Hag får ønsket oppfylt denne sommeren.

Avisen Telegraph meldte for en drøy uke siden at Kane holder alle muligheter åpne, inkludert å bli i Tottenham til neste sommer når kontrakten går ut.

Etter det united.no erfarer, er dette den mest aktuelle løsningen nå.

Det vil i så fall være nedslående nyheter for Erik ten Hag og United som trolig må finsikte andre alternativer i sommer. 

Dersom Kane velger å bli i Tottenham ut sin nåværende kontrakt, vil han stå fritt til å snakke med andre klubber i januar 2024, og kan innkassere en heftig sign-on bonus om han går gratis til en annen klubb.

Startet jakten i oktober

Manchester United ligger fremdeles på 4. plass og har Champions League-skjebnen i egne hender når kun fire kamper gjenstår.

Etter to 0-1-tap på de siste to bortekampene mot henholdsvis Brighton og West Ham, er det åpenbart hvor skoen trykker for Ten Hags mannskap. 

Hele åtte lag i Premier League, deriblant Brentford og Fulham, har scoret flere mål enn United i ligaen. Leicester, som står i akutt fare for å rykke ned til Championship, matcher Uniteds 49 scoringer.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
TRENGER FLERE MÅL: Marcus Rashford har leverte en bunnsolid sesong, men bak Rashford er det for få spillere som har meldt seg på. Her jubler Rashford sammen med Diogo Dalot og Christian Eriksen etter 2-0-målet mot Tottenham. Kampen endte 2-2.

Ligaleder Manchester City har notert seg for hele 40 fulltreffere flere enn United i serien denne sesongen.

Etter det united.no kjenner til, skal planleggingen av neste sesongs stall ha blitt intensivert allerede i oktober, før Cristiano Ronaldo ble sendt på dør etter det famøse intervjuet med Piers Morgan.

Harry Kane er en spiss som har vært linket til United flere ganger. Allerede sommeren 2015, etter Kanes store gjennombruddssesong i Tottenham-trøyen med 31 mål på 51 kamper, skal United for første gang ha vist interesse.

Tottenhams formann Daniel Levy er kjent som en særdeles vanskelig mann å forhandle med, og har frem til nå avvist alle fremstøt fra rivaliserende klubber for sin spissjuvel.

Spørsmålet er om han har råd til det i sommer. 

Sommeren 2021 var Manchester City svært lystne på å hente Kane nordover, og det ble hevdet fra flere hold at Kane hadde en gentleman’s agreement med Levy om at han kunne få dra dersom det kom et tilfredsstillende bud.

Kane ble imidlertid værende i London og i sommer hentet City i stedet Erling Braut Haaland. 

Kane har scoret 26 ligamål denne sesongen og er kun fire scoringer unna å tangere sin beste sesong (2017/18) hva ligascoringer angår. Det gir et snitt på 0,75 mål per 90. minutt. Kun Erling Braut Haaland har et bedre snitt med 1,22 mål per 90. minutt.

Uniteds topscorer i ligaen, Marcus Rashford, har med sine 16 ligamål et snitt på 0,52 per 90. minutt.

Mange usikre faktorer

For Manchester United er det mange usikkerhetsmomenter som per nå taler til klubbens disfavør før sommervinduet åpner.

Det kan imidlertid endre seg kjapt.

Usikkerheten rundt det fremtidige eierskapet gjør at Ten Hag, fotballdirektør John Murtough, teknisk direktør Darren Fletcher og klubbens administrative sjef Richard Arnold må planlegge for flere mulige utfall.

Selv om Glazer-familien skulle bli værende som majoritetsaksjonærer etter den nåværende prosessen, skal klubben, etter det united.no erfarer, planlegge for kjøp på rundt 100 millioner pund i sommer.

Det skjer til tross for at United har bekreftet at klubben akter å betale tilbake i overkant av 200 millioner pund i sommer fra to kredittordninger som klubben har og i tillegg er Uniteds overgangsgjeld til andre klubber for tidligere kjøp den høyeste noensinne.

caawb
NYTTIG FORSTERKNING: Casemiro ble hentet på tampen av overgangsvinduet sist sommer. Det var et kostbart, men likevel smart, kjøp av United.

Det er derfor svært sannsynlig at klubben vil lytte til bud på flere spillere i sommer for å forsterke stallen.

Skal United handle for 100 millioner pund, avhenger det høyst trolig av at United tar seg til Champions League, og/eller benytter seg av kredittordningene klubben har, eller får tilstrekkelig med midler gjennom spillersalg.

Et eierskifte kan imidlertid endre situasjonen på sikt, selv om United denne sommeren trolig må selge spillere for å kunne hente inn flere store navn.

Det er begrenset hvor mye penger en eier kan skyte inn i en klubbs drift, men dersom Uniteds lån skulle bli innfridd, vil det frigjøre midler som i dag er bundet opp av finanskostnader (renter og avdrag).

Ingen vil tape ansikt

Det er en stadig stigende misnøye med Tottenham-formann Daniel Levy blant Spurs-fansen. Et salg av Harry Kane vil, selv om det blir innbringende, bli særdeles upopulært.

Harry Kane fyller 30 år i sommer, og har satt scoringsrekorder både for Tottenham og det engelske landslaget. Troféer har det derimot blitt dårlig med som Tottenham-spiller selv om han har vært nær et par ganger. 

Kane kan gjøre som barndomshelten Teddy Sheringham og dra til Manchester United med det mål for øye å vinne troféer, men det er et annet Manchester United Kane i så fall vil dra til enn den trofégarantisten United var under Sir Alex Ferguson på Sheringhams tid.

New York Jets v Atlanta Falcons
VANSKELIG VALG: Tottenham-formann Daniel Levy vet at sjansene for Champions League neste sesong praktisk talt er ikke-eksisterende. Men vil det føre til at han selger Harry Kane ett år før kontrakten går ut?

Verken Kane eller Levy ønsker å være den som initierer et salg i sommer. Levy vet at han vil få illsinte fans på nakken, mens Kane vet at det kan rokke ved hans legendestatus i Nord-London.

Etter det united.no erfarer, har Manchester United allerede startet det grunnleggende arbeidet for å se om det i det hele tatt er mulig å få til en overgang.

Declan Rice og Frenkie de Jong skal også være på Uniteds ønskeliste, men klubben ønsker ikke å gjenta situasjonen fra sommeren 2022 da det ble lagt ned store ressurser i jakten på nederlenderen som ønsket å bli værende i Barcelona. 

Powered by Labrador CMS