ten hag

Dette sier Ten Hag om kritikken fra tidligere spillere

Publisert Sist oppdatert

Kampen mot Brentford nærmer seg og United ønsker å slå tilbake etter et skuffende tap mot Newcastle.

Erik ten Hag møtte pressen og på den sperrede delen av pressekonferansen fikk manageren flere kritiske spørsmål om prestasjonen mot Newcastle og andres meninger om den og få spørsmål om kampen som spilles onsdag.

LES OGSÅ: Ten Hag: – Det er veldig jevnt om høyrebackplassen

Luke Shaw, som for øvrig har skrevet under på en ny fireårsavtale med klubben, var i likhet med manageren kritisk til eget lag etter tapet sist. Ten Hag ble spurt om han var enig i at standarden har droppet på trening og i kamp den siste tiden.

– Jeg er enig, vi har gått tilbake til gamle vaner, men jeg vet at det også vil komme svingende prestasjoner, og fordi spillerne ikke er roboter. Vi må opptre som roboter, vi må fungere som maskiner, vi må forvente og kan forvente kravet fra våre spillere om at de samsvarer med standardene. Så når vi ikke gjør det skuffer vi oss selv fordi vi har en jobb å gjøre.

– Søndag var vi tilbake til dårlige vaner og da blir man overkjørt. Dette er noe  spillerne vet. Så de snakket med hverandre om det fordi de er klar over at dette ikke er standarden for et Manchester United-lag.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
SVAKE: Ten Hag sa at dårlige vaner kom frem i søndagens kamp mot Newcastle og at det nå er på tide å snu om og slå tilbake.

– Vi har fremdragende spillere med godt samhold

Sulteforede journalister har fått vann på mølla hva gjelder midtbanekonstellasjoner som ikke fungerer optimalt ønsket svar på hva Ten Hag tenkte rundt dette. Med Casemiro og Eriksen fortsatt ute ble nederlenderen spurt om han mener bredden på midtbanen er god nok til å hevde seg mot de aller beste.

– Dette er noe vi visste før sesongstart og som vi har diskutert her i dette rommet med dere flere ganger. Vi har fremdragende spillere her i klubben. Får du skader så trenger du erstattere og det er derfor vi også trenger konkurranse om plassene. Spesielt når vi ønsker å hevde oss i fire ulike turneringer så er det viktig for å kunne lykkes.

– I mange kamper har vi vist at vi har klart å opprettholde stabiliteten. Vi har en sterk tro, sterk selvtillit og stor lidenskap for å få dette til. Samholdet har vi fått vist gjennom mange kamper og i store kamper. Vi har vist at vi kan vinne store kamper, blant annet mot Manchester City hjemme og Arsenal hjemme og over to kamper mot Barcelona. Vi må likevel gjøre det hver eneste gang. For det er det som er forventningen fra fansen og som vi også forventer av spillerne og spillerne forventer av seg selv.

Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League
IKKE BARE DÅRLIGE I STORKAMPER: Ten Hag trakk frem at United ikke alltid er svake i de store kampene og at det heller er unntaket snarere enn regelen.

Svarer på kritikken fra tidligere spillere

Det har vært lite kritiske røster i media de siste månedene med United gående fra den ene gode prestasjonen etter den andre.

Nå som vi har sett et lite fall i prestasjonsnivå de siste kampene har særlig tidligere spillere og nå medieprofiler ytret seg kritisk, noe Ten Hag også fikk spørsmål om.

Blant annet var Gary Nevilles kritikk av Wout Weghorst et tema.

– Jeg så også en annen kommentar fra Gary Neville der han motsa seg selv om prestasjonene til Wout og at med Wout er vi ganske vellykkede.

Også kommentarer fra Rio Ferdinand som har hevdet at troppen ikke har klart å yte noe etter finaleseieren i ligacupen.

– Jeg synes ikke det. Vi har hatt et tøft program, men nå har spillerne fått litt hvile, så det er uakseptabelt og jeg godtar det ikke. Etter Carabao Cup har vi også vunnet flere kamper med gode prestasjoner, blant annet mot Real Betis i Europa League og mot West Ham i FA-cupen.

Sheffield United v West Ham United - Premier League
KRITISKE: Både Gary Neville og Rio Ferdinand har i etterkant av kampen mot Newcastle kommet med kritikk mot United og Ten Hag. Neville om bruken og prestasjonene til Wout Weghorst og Ferdinand om at spillerne ikke har den innstillingen som skal til etter de vant ligacupen.

– Ønsker alltid ha de beste tilgjengelig

Mot slutten av seansen av den lukkede delen av pressekonferansen fikk Ten Hag spørsmål om det at Martial er tilbake i full trening og fikk et innhopp mot Newcastle betyr at han går rett inn i laget.

Her innrømmer Ten Hag at han har vært frustrert over å ikke ha franskmannen tilgjengelig.

– Han er spilleren som har vært mest på styrkerommet, men det er selvfølgelig ikke der han ønsker å være, han ønsker å være på banen noe som er frustrerende for ham.

– For meg som manager er det selvsagt også frustrerende fordi man alltid ønsker å ha sine beste spillere tilgjengelig for å spille og det gir oss større sjanser til å vinne kampene. Jeg trenger bare å nevne kampene mot Liverpool og Manchester City hjemme. Her utgjorde Martial en forskjell, det samme gjelder for Eriksen og Casemiro. Selv om de er ute så må vi likevel vinne.

marttr
FRUSTRERENDE: Anthony Martial har brukt mang en time på styrkerommet denne sesongen, noe som har vært frustrerende for både spilleren selv og Erik ten Hag.
Powered by Labrador CMS