Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League

– Vi har sett hvem som takler det og hvem som ikke gjør det

Publisert Sist oppdatert

United slo tilbake umiddelbart og viste tidvis gnistrende angrepsfotball da Real Betis ble nedsablet 4-1 på Old Trafford i den første av to kamper i Europa Leagues 1/8-delsfinale.

Viaplays Roar Stokke var blant dem som fikk tak i Erik ten Hag etter kampen og nederlenderen var godt fornøyd med at laget klarte å slå tilbake.

– Det var en god seier. Vi trengte å prestere godt for å klare det og det var akkurat det vi gjorde.

LES OGSÅ: (+) «Snakk om svar på tiltale!»

Stokke ønsket videre svar på hva det var Ten Hag sa i pausen, men måtte nøye seg med en slags analyse av kampen fra den nederlandske manageren.

– Jeg sa at vi spilte bra og at det burde vært 3-0 til pause. Vi gjorde en stor feil og ble knallhardt straffet for det. I andre omgang så kan du enda en gang se et lag som viste karakter og klarer å svare på tilbakeslag. Vi slo kraftig tilbake og klarte 4-1. Laget fortjener virkelig ros for det!

Se høydepunktene fra revansjen her:

 

Ten Hag utbroderte også om både returkampen og at det langt i fra vil bli noen enkel kamp og hva som har vært tema på treningsfeltet mellom kampen mot Liverpool og 4-1-seieren mot Betis torsdag.

– Vi spiller mot et godt lag og har gått et godt resultat nå i den første kampen, men det er viktig å huske på at det er en kamp igjen. Det er viktig at vi er klare for returen for Betis er et veldig bra fotballag. De vant gruppen sin og de spilte nylig uavgjort mot Real Madrid. De ligger på 5. plass i La Liga så de kan slå hvem som helst denne sesongen. Vi må være på vårt aller beste om vi skal kunne gå videre.

– Vi tar steg for hver dag, men man må alltid være klar for tilbakeslag. Det er en del av fotballen. Da er det viktig å se på hvordan vi takler det. Vi har sett på hvilke spillere som klarer å takle det og hvem som har personligheten og klarer å ta en lederrolle i en slik vanskelig situasjon. Vi så det i det vi fikk mål i mot og vi har sett det på treningsfeltet de siste dagene hvem som takler det og bretter opp ermene og hvem som ikke gjør det.

Se Viaplay-intervjuet med Ten Hag etter kamp:

 

– Han fortjente det virkelig

Til den britiske rettighetshaveren, BT Sports forteller Ten Hag også om gleden av å se Wout Weghorst score sitt første mål på Old Trafford og at på til foran Stretford End.

– Han har vært nære så mange ganger og han har skapt så mange mål for andre gjennom å trekke på seg forsvarere og lage plass, samtidig som han har vært nest sist på flere scoringer, så ha fortjente det, virkelig.

LES OGSÅ: (+) «Lett å unne han følelsen»

Også Facundo Pellistri, som gjorde et strålende innhopp selv om han ikke fikk mer enn snaue ti minutter får ros.

– Da vi satte innpå de siste to innbytterne så la vi på til 4-1 med en gang. Mye takket være en strålende involvering fra «Pela» [Pellistri].

– Dikterte tempoet i kampen

På pressekonferansen etter å ha snakket med rettighetshaverne på TV pratet Ten Hag om blant annet Antony, Bruno Fernandes og enda mer om fadesen mot Liverpool.

– Jeg synes Bruno Fernandes var den beste spilleren på banen. Han viste sin personlighet. Vi brukte han litt dypere enn hva vi normalt sett gjør og han viste sine lederegenskaper og styrte rytmen og tempoet i kampen med et stort antall pasninger i mellomrom og i bakrom.

Også taklingen på Betis-keeper Bravo fikk litt oppmerksomhet uten at Ten Hag synes at det er en ting Fernandes skal legge av seg, men at portugiseren må passe litt mer på i fremtiden.

– Det er en av hans styrker [det å jakte enhver ball], i tillegg til lidenskapen han viser, men det er viktig å av og til kunne kontrollere det. Selv om det er hans styrke så kan det fort bli en svakhet for oss. Det vet han og det er alltid små marginer i spillet hans.

Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
SVARTE PÅ TILTALE: Bruno Fernandes var blant dem som måtte tåle mest kritikk etter kampen mot Liverpool. Mot Betis slo portugiseren tilbake med scoring og var ifølge manageren banens beste spiller.

Antony fikk seg en scoring, og burde nok også notert seg for en målgivende pasning, men i stedet avsluttet han selv, til Fred, Weghorst og Sanchos store frustrasjon. 

Ten Hag var likevel godt fornøyd med det brassen leverte, spesielt i den andre omgangen.

– I den første omgangen ønsket vi at han kunne involvert seg mer for å skape. At han var enda modigere både med å utfordre, men også gå i bakrom og bruke hurtigheten sin. I andre omgang var prestasjonen hans mye bedre og han scoret et flott og ikke minst viktig mål.

– Var spent på fansens reaksjon

Erik ten Hag ble også påminnet det grufulle tapet mot Liverpool og ble bedt om å utgreie om tapet, hvorfor han valgte den samme elleveren og hva han forventet av fansen på Old Trafford bare fem dager etter 0-7.

– Det er ikke til å unngå og vi kan ikke bare ignorere det. Vi gjorde flere feil og ble straffet knallhardt. Vi så selvtilfredse ut. Selv om vi vant mot Newcastle og Leicester var jeg ikke fornøyd med førsteomgangene. Av og til trenger man et tap for å få en realitetssjekk og at man åpner opp øynene igjen.

– Når det gjelder laget så synes jeg at den beste oppstillingen vi kunne starte med da vi har analysert Betis var denne. Vi har spilt 23 kamper på rad og bare tapt en kamp pluss den 24. med et stort tap. Vi må ikke glemme at i de 22 kampene før det så har vi spilt bra.

– Likevel var jeg spent [på fansens reaksjon], og jeg var glad for responsen laget fikk fra fansen. De støttes oss fra første sekund og laget fikk masse energi av det og klarte å levere en god prestasjon på grunn av dem. Det er et tett bånd mellom dem og laget og det er noe vi er veldig fornøyde med.

Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
TETT BÅND: Ten Hag roser fansen for hvordan de støttet laget og innrømmer at han var spent på reaksjonen fra Old Trafford-publikumet få dager etter et av klubbens mest ydmykende tap.
Powered by Labrador CMS