Mener Lingard har vært «på kanten til sjokkerende bra», men tror likevel løpet er kjørt for United-plassen

Både TV 2s Premier League-kommentator og lederen for West Hams skandinaviske supporterklubb har latt seg imponere av det Jesse Lingard har prestert på utlån for David Moyes’ mannskap. Likevel tror begge at fremtiden til 28-åringen ligger andre steder enn Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Siden låneovergangen til West Ham gikk i orden mot slutten av januarvinduet, har Jesse Lingard vært en åpenbaring i Premier League. Siden debuten er det rett og slett ingen annen spiller i Premier League som har flere målpoeng enn Lingards åtte (fem mål og tre målgivende).

Bare Leicesters Kelechi Iheanacho har scoret flere mål.

Med andre ord har det blitt en voldsom omveltning for mannen som knapt fikk spilletid av Ole Gunnar Solskjær i første halvdel av sesongen.

Anså Lingard-lån som en god mulighet

En som har hatt god glede av Lingards herjinger for bobleblåserne, er Erik Dammen, leder for «Scandinavian Hammers», West Hams skandinaviske supporterklubb.

Han forteller at han var overrasket da han fikk vite at hans klubb hadde skaffet seg Lingard. Men til tross for lite spilletid i United, syntes Dammen at overgangen virket spennende.

– Jeg tenkte at en engelsk spiller med så mye landslagserfaring, som hadde gjort det bra og vunnet titler, det så jeg på som en god mulighet, sier supporterlederen og legger til:

– Det er litt gøy for West Ham å bli koblet til spillere som har et navn og ikke er eldgamle og åpenbart ferdig med karrieren sin.

HAMRER INN MÅL: Jesse Lingard har gjort sakene sine godt på utlån til West Ham.

Og Lingard viste seg som et spennende tilskudd for londonerne allerede fra første stund. I debuten mot Aston Villa sørget den offensive midtbanespilleren for to scoringer. Siden har han altså fortsatt scoringsformen, senest med en virkelig kanonkule i 3-3-kampen mot Arsenal.

Dammen sier at Lingard virkelig har overbevist ham i West Ham-drakten.

– Han har vært veldig imponerende. Han virker sulten og har vært match-fit fra dag én. Han er både målfarlig og skaper sjanser. Det er nesten litt overraskende, siden han var så avskrevet i Manchester United.

– På kanten til sjokkerende bra

En annen som har latt seg imponere av Lingards West Ham-eventyr, er TV 2s Espen Ween.

Premier League-kommentatoren at han anså utlånet som en «no-brainer» for United da det skjedde, ettersom det lot Lingard spille fotball på Englands høyeste nivå igjen.

Samtidig så han ikke for seg at Lingard skulle ha såpass stor suksess på London Stadium.

Jeg vil si det er helt på kanten til sjokkerende bra. Jeg hadde aldri i mitt liv trodd at han skulle bli en så stor suksess, sier Ween og fortsetter:

– Man vet jo at han er engelsk landslagsspiller, men det var nesten på grensen til sjokkerende.

Ween (1)
HAR LATT SEG IMPONERE AV LINGARD: TV 2-kommentator Espen Ween.

Ween tror den store forvandlingen i stor grad kan skyldes at Lingard har fått tillit av David Moyes og West Ham, og samtidig spilt på seg selvtillit.

Det blir litt de gamle klisjeene, men det er en mindre fiskedam, der han får en større rolle. Det er vel som med alle andre, man må føle seg ønsket fra dag én.

– Nå har han fått tillit, og han er jo en god fotballspiller. Nå må han ikke prestere på det høye nivået hver gang for å få lov til å spille neste kamp. Han får lov til å feile, selv om han ikke har gjort mye av det hittil.

Den forklaringen istemmer West Ham-supporter Dammen.

– Ferdighetene ligger der. Så har du en manager som velger å hente deg og gir deg troa og muligheten fra start. Så er det litt tilfeldigheter som spiller inn. Han får to mål i den første kampen og selvtillit med en gang. Kanskje er det ikke mer som skal til.

Tror på United-exit

Selv om Ole Gunnar Solskjær altså valgte å sende Lingard på et midlertidig opphold i London, har nordmannen sagt at Manchester-gutten fortsatt har en fremtid på Old Trafford.

Ween tror ikke slike uttalelser er noen garanti for at Lingard blir i United fra sommeren av. Kommentatoren tror dette kan handle vel så mye om taktikkeri for å øke markedsverdien til Lingard.

TV 2-mannen tror ikke 28-åringen har sjans til å spille seg inn igjen i en førsteellever i United.

Nei, det tror jeg ikke. Det toget tror jeg har gått. Men jeg har tatt feil før, sier Ween og utdyper:

Han er 28, han er ingen ungfole. De bør vel kanskje prøve å få i gang Donny van de Beek før de prøver å få mer ut av Lingard. Det er mulig han blir i klubben, men jeg tror ikke han spiller fast.

HAR SLITT: Donny van de Beek har ikke fått det lett siden overgangen til Old Trafford. Espen Ween mener United bør få i gang nederlenderen før de satser på Lingard.

Skulle det ikke være rom for Lingard i en United-ellever, tar West Ham-fan Dammen gjerne imot den engelske landslagsspilleren på permanent basis.

– Det er klart. Sånn som han har spilt siden han kom til West Ham, er det ingen tvil om at vi håper han blir i klubben. Blir det mulig å signere han permanent, er det noe de fleste West Ham-fans ønsker seg.

Dammen har både håp og tro om at Moyes og kompani kjøper Lingard til sommeren.

– Jeg tror at West Ham kommer til å strekke seg langt for å signere Lingard, sier Dammen og påpeker at tiden i West Ham blant annet har hjulpet 28-åringen inn igjen på landslaget.

Han har fått kickstartet karrieren sin igjen og sånn sett fått hjelp av West Ham til å komme inn i et England-lag.

– Ønsker han det selv, tror jeg klubbene blir enige om en sum.

England v San Marino - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
TILBAKE PÅ LAGET: Jesse Lingard spilte 90 minutter for England mot San Marino, og leverte blant annet en målgivende pasning.

Både Ween og Dammen påpeker at det nok er flere klubber som kunne ha god nytte av en Jesse Lingard i form, og at spørsmålet om pris nok kan avgjøre mye.

Samtidig tror Ween at West Ham nok er en klubb Lingard vil være fornøyd med, dersom det er der han ender opp med å bli etter sesongen.

– Selv om han er veldig glad i Manchester United, tror jeg at han hadde takket ja dersom han hadde blitt spurt om en fast overgang til West Ham.

Powered by Labrador CMS