– Publikum blir viktig

Eric Harrison mener Old Trafford-publikumet er avgjørende for hvordan Wayne Rooney vil takle VM-skuffelsen.

Publisert Sist oppdatert

Før VM ble Wayne Rooney sett på som spilleren som skulle skyte England til sin første VM-pokal siden 1966. Slik ble det ikke, og Rooney dro hjem fra Sør-Afrika uten å ha scoret ett eneste mål. Eric Harrison, mangeårig speider og ungdomstrener i United, tror Rooney kan vente samme reaksjon fra bortefans som David Beckham fikk etter at han ble utvist mot Argentina i 1998.

– Han (David) var hatet da han kom tilbake til England. Noen idioter hadde laget en dokke av han og hengt han i et tau, så mye hatet de han, sier Harrison til Manchester Evening News.

Men støtten Beckham fikk av United-fansen ga han selvtilliten tilbake, forteller Harrison videre. Selv om mange innad i klubben pratet med Beckham om problemene var det fansen som spilte den største rollen, og nå håper og tror Harrison at Wayne Rooney får samme støtte.

– David ble fortsatt hetset på bortebane, men det blir alle United-spillere. United-fansen fikk han gjennom den tøffe tiden.

– Rooney vil få den samme støtten og supporterne vil aldri snu ryggen til han. Her i United passer vi på våre egne, og jeg vet hva støtten fra publikum kan gjøre for en spiller, sier Harrison.

– Han må glemme VM helt og se fremover. Det er slik Sir Alex Ferguson håndterer alt. Hver gang United vinner et trofé forteller han spillerne at de må legge det bak seg og jobbe med å vinne neste.

Powered by Labrador CMS