– Bare en klubb jeg kan bli manager for

Eric Cantona er derimot usikker på om United har rett mann på plass i sjefstolen i dag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag var det 25 år siden Eric Cantona signerte for Manchester United og ble en av klubbens aller største legender.

Les også: Slik husker lagkameratene Eric Cantona

I løpet av sine knappe fem sesonger i United, ble Cantona ligamester fire ganger og scoret i FA-cupfinalene både i 1994 mot Chelsea og i 1996 mot Liverpool.

– Tenker ikke på det

Men kjærligheten fra supporterne som forgudet franskmannen er også gjensidig.

I et intervju med BBC Radio 5, som ble sendt tirsdag ettermiddag, sier Cantona at det kun finnes én klubb han nå kunne blitt manager for om han skulle forlate skuespilleryrket for å komme tilbake til fotballen.

– Jeg har en lenger karriere som skuespiller enn som fotballspiller og det er mye som skjer i livet mitt. Jeg tenker ikke så mye på det, men om jeg skulle komme tilbake til fotballen er det bare ett lag for meg; Manchester United, sier Cantona.

LES OGSÅ: (+) Til min forbløffelse sa Eric ja til meg

Og noe erfaring har jo også franskmannen. Eric Cantona trente det franske landslaget i strandfotball i flere år – også som spillende trener. I 2004 sørget han for at Frankrike vant sitt første EM-gull i nettopp denne rollen.

Hatet av motspillere, elsket av fansen: Eric Cantona.

En annen type fotball

Cantona har tidligere gitt uttrykk for at han ville foretrukket å se Pep Guardiola i managerstolen i United, men sier han har stor respekt for Jose Mourinho.

– Jeg beundrer Mourinho som manager. Han er meget smart og flytter presset over på seg for å beskytte spillerne. Han har karisma og han har vunnet mye. Han kommer også til å vinne mange troféer i fremtiden, men han gjør det på en annen måte. Fotballen Ferguson ville ha og Busby ville ha var den kreative stilen jeg var en del av. Mourinho er som Björn Borg. Har sans for ham, men resultatene er det viktigste, sier Cantona og utdyper.

– Jeg elsket Barcelona under Cruyff og Ajax på 1970-tallet. Den stilen er mer Manchester United for meg. Pep Guardiola er nærmere denne stilen. Derfor ville jeg heller hatt Guardiola. Jeg ser ikke Manchester Citys kamper fordi de tross alt er City, men jeg liker Guardiola, sier Cantona.

Om to små uker er det klart for sesongens første Manchester-derby. Den 10.12.17 kommer våre bråkete naboer på besøk til Old Trafford, og da får vi svar på hvilket system som er mest effektivt.

Powered by Labrador CMS