– Elsket å se Cantona spille

…men Mkhitaryans United-idol er Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Henrikh Mkhitaryan begynner å finne formen i United, og er ventet å være blant de første navnene på blokka når Mourinho skal ta ut sine ellevere fremover.

Kanskje kan armeneren bli en United-helt etter hvert. I et intervju med United Review nylig kom det frem hvem som er Mkhitaryans store United-idol – og det er ikke en gang en spiller.

Hvilken United-spiller i historien har du likt best å se spille?

– Jeg begynte å se på United på tiden da Eric Cantona var på laget, og jeg elsket å se ham spille. Andrei Kanchelskis var en annen jeg holdt et øye med – siden han var en russisk spiller fant jeg det veldig interessant. Men om det gjelder et United-idol, så må det være Sir Alex Ferguson.

SUKSESSDUO: Eric Cantona hadde en helt spesiell plass i Sir Alex Fergusons hjerte. Her poserer de to med Fa cupen og Premier League-troféet i 1996 etter at franskmannen hadde vært med å sikre United den andre 'Double'-triumfen under Ferguson.
HELTER: Eric Cantona og Sir Alex Ferguson.

Hvem var din fotballhelt da du vokste opp?

Zinedine Zidane. Ikke bare på grunn av hans blikk for spillet på banen, men også på grunn av det faktum at han var en så god leder. Han snakket alltid med lagkameratene sine, og hjalp dem.

Har du noen overtroiske ting du gjør før kamp?

Nei, jeg har ikke det. Jeg pleide å gjøre enkelte ting før kamp da jeg var yngre, men etter hvert som jeg ble eldre innså jeg at alt jeg trengte for å prestere som fotballspillet var i hodet mitt.

Hvilket mål har du jublet mest for som spiller?

Det var et mål for det armenske U21-laget mot Tyrkia i 2009. Det var en veldig viktig kamp for oss, og jeg scoret vinnermålet i det siste minuttet. Det er det meste jeg har fått av følelser etter å ha scoret et mål.

Og det beste målet du har scoret?

Jeg kan ikke svare på den, for jeg har scoret mange [ler]. Forhåpentligvis vil det komme mange flere mål for meg i United. [Red.anm.: Mkhitaryan har, etter dette intervjuet ble gjennomført, scoret et mål han beskrev som sitt beste mål.]

henrikh31
DET BESTE MÅLET: Henrikh Mkhitaryans lekre mål mot Sunderland.
Powered by Labrador CMS