Kongen og kronprinsen

– Robin van Persie inspirerte United på samme måte som Cantona gjorde for 20 år siden, sier Gary Pallister.

Publisert Sist oppdatert

De kom begge fra en av Uniteds argeste rivaler og de var begge en avgjørende faktor for suksess året etter et bittert nederlag i ligaen.

Spurte nøkkelspillere

Om Eric Cantona var kongen, så fortjener i det minste van Persie å bli omtalt som kronprinsen.

Uniteds tidligere stopperkjempe Gary Pallister nøler da heller ikke med å dra frem superlativer fra aller øverste hylle når han beskriver Robin van Persies inflytelse på Fergusons mannskap denne sesongen.

– Innerst inne visste vi at vi hadde de kvalitetene som var nødvendig for å vinne ligaen for 20 år siden, men vi trengte en vitamininnsprøytning rent mentalt. Den fikk vi med Eric. Han ga oss en ny kreativ dimensjon, og det samme har Van Persie gjort denne sesongen, sier Pallister til Manchester Evening News.

– Det var en genistrek av Ferguson å hente Cantona og det var et kupp å hente van Persie. Han er hele pakken, en komplett spiller. Han er en spiller som du vil mislike som motspiller, men som du elsker å ha på ditt eget lag, legger Pallister til.
Den tidligere forsvarsspilleren som formet et av tidenes beste stopperpar I United med Steve Bruce, forteller at Ferguson spurte de to om hva de mente om Cantona allerede året før Ferguson kjøpte han.

– Vi sa han var veldig vanskelig å spille mot. Kanskje vi ikke burde være så overrasket over at sjefen faktisk kjøpte han, sier Pallister.

På samme måte valgte Ferguson, ifølge Manchester Evening News, å forhøre seg med rutinerte spillere som Ryan Giggs og Paul Scholes om hva de mente om Robin van Persie.

Stående applaus

Mot Aston Villa var Pallister på plass på Old Trafford og satt i den samme VIP-boksen som blant andre Bryan Robson.

– Da Van Persie dundret inn 2-0 reiste jeg meg for å applaudere. Det var helt fantastisk. Det er slike mål som blir husket. Cantona hadde en lobb mot Sunderland, og nå hadde Robin denne. Genialt. Slike mål tar bare pusten fra deg, forklarer Pallister.

Powered by Labrador CMS