Har de blitt bedre eller dårligere?

Publisert Sist oppdatert

Det ble tre nye baklengsmål mot Everton, det siste på overtid av overtiden da United hadde alle muligheter til å kontrollere kampen inn til seier med et eget frispark som ble tatt etter 94,07 minutter – og fire minutter var tillagt.

Likevel gikk det galt, og dermed har det vært mye uro rundt forsvarsspillerne – og spesielt gutta i midtforsvaret.

Eric Bailly var ikke med mot Everton. Han var således helt uskyldig i baklengsmålet, men united.no har nå valgt å gå i dybden på det som finnes av statistikk hos Opta på de tre mest brukte stopperne våre.

Vi har sett på inneværende sesong og de to foregående for Bailly, Lindelöf og Maguire. Vi har hentet ut det de har av statistikker på det defensive arbeidet, for å se om vi kan se noen trender eller utvikling.

Maguire er alltid skadefri, spiller alt og hans overordnede tall speiler da Uniteds. Det gjelder spesielt seiersprosent og antall nuller.

Siden United har sluppet inn mer mål denne sesongen så vises det da også på Maguires statistikk, spesielt på minutter per baklengsmål.

Kapteinen har imidlertid blokkert mer enn før denne sesongen, og også vunnet noe mer hodedueller denne sesongen enn den forrige.

Samtidig har han også gitt bort mye flere frispark per kamp, han står allerede med like mange gule kort som i hele forrige sesong og på Optas strenge (strenge som i at det skal litt at det registreres) oversikt over tabber som gir motstanderne muligheter så har det også gått i feil retning denne sesongen.

Største styrke: Hodeduellene. Vinner klart flere hodedueller enn konkurrentene sine.

Maguire har gjort det dårligere på spillerbørsen denne sesongen.

Lesernes spillerbørs 2020/21 så langt: 15. plass – 5,95
Lesernes spillerbørs 2019/20: 10. plass – 6,13

Verdt å merke seg med Lindelöfs egen utvikling:

Har vært på banen i det meste av sesongen, og således merkes hans overordnede tall også av at United har sluppet inn mer enn tidligere.

Lindelöf har brutt motstandernes spill mer denne sesongen enn tidligere, er blitt en tryggere pasningsspiller og han har skjerpet seg enormt med gule kort. Null gule kort kontra seks forrige sesong sier mye.

Samtidig har han allerede blitt passert dobbelt så mange ganger denne sesongen som i den forrige, og ligger an til å gi bort veldig mange flere frispark denne sesongen.

Største styrke: Trygg i pasningsspillet.

Lindelöf har også gjort det mye bedre på spillerbørsen denne sesongen.

Lesernes spillerbørs 2020/21 så langt: 7. plass – 6,29
Lesernes spillerbørs 2019/20: 24. plass – 5,72

Verdt å merke seg med Baillys egen utvikling:

Han har ikke fått mye spilletid i Premier League de tre siste sesongene, Eric Bailly, men han har blitt veldig mye flinkere til å blokkere motstanderne denne sesongen, noe vi har sett på tampen av et par kamper. Han er nå også mye mer involvert i United-spillet enn tidligere.

Det som skiller seg spesielt ut i Baillys fordel vs. de to andre er seiersprosenten. Ja, det er færre kamper, men den spesielle Tottenham-kampen tidlig i sesongen er den eneste gangen United har tapt med ivorianeren fra start denne sesongen.

Så kommer han verre ut på antall minutter per baklengsmål, men mesteparten av årsaken til det er den nevnte Tottenham-kampen.

Største styrke: Som statistikken «Driblet forbi av motspiller» viser så er han også vanskelig å passere, noe som også går kraftig i hans favør sammenliknet med de to andre. Er også i en helt egen klasse blant United-stopperne på blokkeringer.

Eric Bailly har også gjort et kraftig byks på spillerbørsen denne sesongen, og er best hvis man inkluderer absolutt alle, uavhengig av antallet kamper.

Lesernes spillerbørs 2020/21 så langt: 1. plass – 6,65
Lesernes spillerbørs 2019/20: 9. plass – 6,14

Konklusjon:

Fotball er et lagspill, og det er av og til vanskelig å overføre tall fra et ark til det som foregår på banen og bli umiddelbart mye klokere.

Ser man kun på spillerbørsene skulle Eric Bailly vært fast, med Victor Lindelöf som makker – og Harry Maguire som backup.

Baillys evne til aldri å bli passert – og oppofrelse i blokkeringene – er klare styrker og kvaliteter som de andre ikke helt viser.

Det blir også veldig synlig i våre tabeller over at selv om ivorianeren ikke har spilt så mye over de tre siste sesongene så har det stort sett gått ganske så bra da han har fått sjansen – med en soleklart bedre seiersprosent enn for de andre.

Så er nok sannheten at den ville dalt noe om han spilte alt, og det å holde seg skadefri er også en viktig del av gamet. Det sliter Bailly med.

Så vil nok noen stusse over statistikkene over «store feil som gir avslutning imot» eller «mål imot», men her er det ganske strengt hva som kommer med eller ikke. Vi supportere mener nok at flere burde hatt et høyere tall i disse kolonnene.

I det overordnede bildet så leverer de tre imidlertid ganske så mye likt, og da kommer man ikke unna at noe – eller det meste av grunnen til at United slipper inn flere mål – handler om det lagtaktiske eller detaljer som ofte ikke er like synlig på Opta-statistikkene.

Hadde man delt opp inneværende sesong i to så ville det også vært forskjeller. Den store utfordringen er å gjøre alt som skjer bittelitt bedre stabilt. Stabilitet og trygghet er ofte viktigere enn det spektakulære og ustabile. Spesielt bakerst.

Powered by Labrador CMS