Skjermbilde: YouTube-kontoen til Manchester United.
Skjermbilde: YouTube-kontoen til Manchester United.

Kritiserer stopperne: – Det forvirrer meg hvordan en ikke kan se det

Rio Ferdinand mener at Eric Bailly og Harry Maguire må ta skylda for baklengsmålet i Fulham-seieren.

Publisert

Vi lytter når Rio Ferdinand snakker om forsvarsspill.

Han var en periode trolig verdens beste midtstopper, og er en av de største i den posisjonen i Manchester Uniteds historie.

Verken Eric Bailly eller Harry Maguire kan sies å være helt der ennå, og Ferdinand var ikke fornøyd med hvordan noen av dem håndterte situasjonen hvor Fulham tok ledelsen.

– Det er skuffende, og jeg mener begge midtstopperne har skylda, sa 42-åringen da han analyserte baklengsmålet for BT Sport.

FEILET: Eric Bailly og Harry Maguire, her i aksjon mot Wolverhampton.
FEILET: Eric Bailly og Harry Maguire, her i aksjon mot Wolverhampton.

Ferdinand mente at avstanden mellom Bailly og Maguire opprinnelig var omtrent som den skal være, og påpekte at begge også kunne se målscorer Lookman, men så ble det problemer.

– Av en eller annen grunn føler Maguire på et behov for å gå over hit [mot venstre]. Jeg kunne forstått det om Shaw gikk over mot [Fulham]-backen fordi ballen etter hvert kunne komme dit. Men her ser en at Shaw blir værende, han går ikke ut. Det har skapt et problem i forsvarsleddet. Det er et stort rom som Lookman kan løpe inn i, noe han etter hvert gjør.

LES OGSÅ: Tror Pogba kan ha vært sjalu på Fernandes

– Mitt problem er da med den andre midtstopperen, Bailly, som ikke ser det. Han kan se alt som skjer foran seg. Han kan se Lookman, han kan se rommet, og han kan også se stopperpartneren sin som går bort fra hvor faresonen er, så han har en avgjørelse han må ta. Han er ment å skulle dekke [rommet bak], men han gjør ikke det, han står med armene ut. Hvorfor holder han armene ut? Jeg forstår ikke hvorfor.

– Her ser en Lookman gå på løpet. Det forvirrer meg hvordan en ikke kan se det, lukte faren og reagere. Jeg forstår ikke, så her har etter min mening de to midtstopperne fullstendig skylda [i baklengsmålet].

Bailly valgte i siste liten å prøve å sette spilleren i offside, og dermed endte det heller med at Aaron Wan-Bissaka opphevet den offsiden.

KRITISK: Rio Ferdinand forstod lite av Eric Baillys valg.
KRITISK: Rio Ferdinand forstod lite av Eric Baillys valg.
Powered by Labrador CMS