Ute av VM

Det er ikke lenger en teoretisk mulighet for at England går videre fra gruppe D.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske fotballandslaget reiste til Brasil med rekordlave forventninger. Mange holdt Italia og Uruguay som favoritter til å gå videre fra knallharde gruppe D, men isteden var det en underdog som først kunne juble for avansement.

England fikk en dårlig start på gruppespillet, og tapte 2-1 i den første kampen mot Italia. Samtidig vant Costa Rica overraskende 3-1 mot Uruguay.

I den andre gruppespillkampen tapte England mot Uruguay, med samme sifre som mot Italia. Engelskmennene stod dermed med null poeng på to kamper, men hadde likevel en teoretisk mulighet til å gå videre på målforskjell.

For at det skulle skje måtte Italia slå både Costa Rica og Uruguay, samtidig som England måtte slå Costa Rica i den siste kampen.

Den utlånte Fulham-spilleren Bryan Ruíz sørget imidlertid for at Costa Rica vant 1-0 mot Italia i den andre gruppespillkampen, og dermed kvalifiserte costaricanerne seg for åttedelsfinalen.

Italia og Uruguay, som begge står med tre poeng på to kamper, møtes i det som blir durabelig oppgjør i siste gruppespillkamp. Siden minst ett av lagene må ta poeng, har ikke England mulighet til å komme á poeng med sine motstandere.

England spiller sin siste kamp i sommerens VM mot Costa Rica på Estádio Mineirão i Belo Horizonte tirsdag 24. juni klokken 18.00.

Powered by Labrador CMS