Krever unnskyldning

Phil Jones er i harnisk etter at Englands tidligere U21-sjef, Stuart Pearce, denne uken omtalte ham som «uinteressert».

Publisert Sist oppdatert

Pearce, som fikk sparken i kjølvannet av den skandaløst dårlige innsatsen under sommerens U21-EM i Israel, er åpenbart bitter over behandlingen han ble til del i etterkant av turneringen.
Istedenfor å ta ansvaret for at England tapte alle sine tre kamper og følgelig ble sendt hjem allerede etter gruppespillet, plasserer han all skyld hos «stjernespillere» som ikke var med i troppen.
Uniteds Phil Jones og Danny Welbeck, samt Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain og Jack Wilshere, er dem som først og fremst må tåle Pearces vrede. Dette begrunner den tidligere Manchester City-manageren med at de fire allerede hadde sluppet inn i A-landslagets «gullbelagte elfenbenstårn», og derfor ikke hadde noe ønske om å returnere til U21-laget.

Israel v England - UEFA European U21 Championships: Group A
– Ikke min skyld, hevder Stuart Pearce.

Pearces utbrudd har blitt mottatt med sterk irritasjon, både blant spillerne og hos FA.
Ifølge The Telegraph, har sistnevnte instans reagert kraftig på sin tidligere underordnedes kritikk, blant annet etter å ha blitt kontaktet av en forbannet Phil Jones. United-spilleren skal ha uttrykt sterk misnøye med å ha blitt utnevnt til syndebukk for Pearces manglende evne til å lede laget til suksess.
Til alt overmål var Jones skadet på angjeldende tidspunkt. Det hadde han allerede vært i lengre tid, noe Pearce for lengst var blitt informert om. Jones forlanger derfor en uforbeholden unnskyldning fra 51-åringen, og får full oppbakking av forbundet.

I en uttalelse derfra heter det:

– FA sier seg skuffet over Stuart Pearces kommentarer i forbindelse med sommerens spilleruttak. Troppene (til U20-VM og U21-EM; journ.anm.) ble bestemt av trenerapparatet, deriblant Stuart Pearce.

– Deretter ble spillerne informert om hvilken tropp de var uttatt til. Det er derfor urettferdig å kritisere individuelle spillere. Uttakene ble bestemt av ledelsen og ikke av enkeltspillere.

Powered by Labrador CMS