Kaptein Thorpe

Leder England U19 under EM-sluttspillet som innledes tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Den lovende forsvars-/midtbanespilleren har altså fått det ærefulle oppdraget å være kaptein for Noel Blakes mannskap under mesterskapet som avvikles i Estland 3. til 15. juli.

Også Thorpes United-kamerater Sam Johnstone og Michael Keane er for øvrig med i den engelske troppen, som innleder i Gruppe B mot Kroatia i Tallinn.

Deretter står Serbia for tur på fredag, mens Frankrike representerer motstanden i siste gruppespillkamp, mandag om en uke.

De to beste går videre til semifinale, hvor de får selskap av nummer én og to i Gruppe A, bestående av vertslandet Estland, Hellas, Portugal og den regjerende mester, Spania.

Finalen spilles i Tallin den 15. juli.

– Overraskende, men ærefullt

I en kommentar til kapteinsutnevnelsen sier Tom Thorpe blant annet dette til TheFA.com:

– Det føltes som en stor ære da han (landslagssjef Blake) spurte meg. Forhåpentligvis vil jeg være i stand til å lede gjennom eksempelets makt.

– For å være helt ærlig kom henvendelsen som en overraskelse. Jeg hadde ikke regnet med noe slikt, men er beæret og klar til å komme igang, sier Thorpe, som slett ikke er ukjent med kapteinsvervet. Blant annet var det han som førte United-juniorene til topps i FA Youth Cup i 2011. Derfor regner han med at det skal forløpe greit også nå.

Powered by Labrador CMS