Klare for semifinale

Tom Thorpe (bildet) og Sam Johnstone spilte begge hele kampen da England slo Frankrike 2-1 i U 19-EM.

Publisert Sist oppdatert

Etter 1-1 mot Kroatia og 2-1-seier over Serbia i de to innledende kampene under U19-EM i Estland, var engelskmennene avhengig av å få med seg ett poeng mot Frankrike for å være 100 % sikret avansement til semifinalen. Det ville i så fall skje på bekostning av Kroatia, som i likhet med sine før kveldens kamper poengløse Balkan-naboer Serbia, da må forlate vertslandet allerede etter gruppespillet.

Franskmennene, med Paul Pogba i troppen, var derimot klare for videre spill allerede før kampen mot England. De hadde vunnet begge sine kamper så langt i mesterskapet, og hadde kun førsteplassen i gruppespillet å kjempe for.

Sikret avansement

Sam Johnstone og Tom Thorpe (kaptein) spilte begge hele kampen for engelskmennene mandag kveld, mens Michael Keane nok en gang måtte finne seg i å varme benken kampen gjennom. Tidligere United-spiller Paul Pogba er vanligvis kaptein for Frankrike, men ble spart til sluttspillet og satt derfor på benken for Frankrike.

England fikk en god start på kampen da John Lundstram etter et kvarters spill sendte av gårde en kanonkule fra drøye 20 meter som Frankrike-keeper Jonathan Millieras bare kunne stå og se på fly inn i hjørnet. Frankrike slo tilbake etter halvtimen da Jordan Veretout utliknet, men Harry Kane fikset 2-1-ledelse til pause for England etter at han fikk stå umarkert på en corner og sendte ballen i hjørnet på hel volley.

Begge lag hadde sine muligheter i andreomgang, men det ble med de tre målene fra før hvilen i Tallinn, og både Frankrike og England er dermed videre til semifinalene i U 19-EM. Kroatia gjorde jobben mot Serbia og vant hele 3-0, men det hjalp dem ingenting sålenge England tok poeng mot Frankrike.

Gruppevinner England møter Hellas i den ene semifinalen, mens Frankrike skal opp mot Spania i den andre. Disse spilles torsdag, mens finalen i mesterskapet spilles søndag kveld.

Gruppe B:

Sp.

V

U

T

Mål

Poeng

England

3

2

1

0

5-3

7

Frankrike

3

2

0

1

5-2

6

Kroatia

3

1

1

1

4-2

4

Serbia

3

0

0

3

1-8

0

Powered by Labrador CMS