Rooney-dom 9. desember

UEFA vil ta en endelig beslutning angående Wayne Rooneys suspensjon fra landslagsfotball fredag 9. desember.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 7. oktober kvalifiserte England seg for neste sommers EM-sluttspill etter å ha spilt 2-2 mot Montenegro i Podgorica i den siste gruppespillskampen i kvalikkgruppe G. For lagets kanskje aller største stjerne, ble kvelden imidlertid en blandet opplevelse.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen mistet Wayne Rooney hodet, og sparket ned Montenegros Miodrag Džudović. Dommer Wolfgang Stark var ikke i tvil, og viste Rooney det røde kortet direkte. Å miste det siste kvarteret i Podgorica var ikke det verste for United-angriperen. Den virkelige straffen kom da UEFA offentliggjorde suspensjonens lengde, som var på tre kampers karantene, noe som betyr at Wayne Rooney må stå over hele gruppespillet i Ukraina/Polen neste sommer.

Det engelske fotballforbundet var naturlig nok lite fornøyde med å miste sin stjernespiller i hele gruppespillet – noe som potensielt kan bety hele sluttspillet – og anket avgjørelsen. UEFA.com melder tirsdag ettermiddag at anken vil behandles i sveitsiske Nyon fredag 9. desember.

Så er det bare å krysse fingrene på Rooneys vegne, og håpe at Uniteds nummer 10 vil få en julegave et par uker på forskudd.

Powered by Labrador CMS