– Rooney var altfor dyp

De engelske journalistene liker fortsatt ikke at Wayne Rooney spiller i en dyp midtbanerolle for England.

Publisert Sist oppdatert

England vant 1-0 borte mot Slovakia i Sam Allardyce’ første kamp som England-manager, etter at Adam Lallana ble matchvinner etter en scoring nesten ett minutt etter at de fire tilleggsminuttene var ute.

Luke Shaw hadde trukket seg fra troppen, Chris Smalling ble sittende på benken i 90 minutter, så Wayne Rooney var eneste United-spiller på banen.

Noe overraskende spilte han imidlertid i en dyp midtbanerolle – liknende den han hadde i EM.

Det betyr at mye av fokuset etter kampen igjen handlet om Wayne Rooney og hans rolle.

Oliver Kay, The Times:

“Rooney looks miscast in quarterback role”

Oliver Kay

Det var en av de uttalelsene som får en til å tenke: Hørte jeg det der? Sa Englands manager at Wayne Rooney kan spille hvor han vil? (…) Hva var det for noe? Snakker vi om en England-manager som er litt star struck? (…) Det var ikke det. Etter hvert skjønte man at det handlet om en manager som ga kapteinen frihet til å tolke sin rolle innenfor managerens system. Det høres mer fornuftig ut, da (…)

Samtidig viste det en enorm tro på en enkeltspiller som Allardyce kun har jobbet med i en uke – en tro som ville kommet under atskillig mer søkelys om Adam Lallana ikke hadde avgjort på overtid. (…)

Det Allardyce vil skjønne er at det er en fascinasjon med Rooney-spørsmålet. (…) Det er også en følelse at både Mourinho og Allardyce snart må finne løsninger som gir resultater uten Rooney. Å se at både Mourinho og Allardyce ikke bare bruker ham, men gjør ham til en så sentral spiller i troppen, er litt overraskede.

rooney56

Martin Samuel, Daily Mail:

Lenge klarte ikke England å gjøre så mye i denne kampen, ikke minst fordi Rooney spilte i den kontroversielt dype rollen sin – langt unna der han opererer for United, mye nærmere der han spilte under EM for Roy Hodgson, og det var rart å høre en så sterk personlighet som Allardyce snakke som om det var Rooney selv som hadde tatt den avgjørelsen.

Allardyce lurte også på om folk vil være opptatt av hvor Rooney spilte, og svaret på det er ja. Dette er den første kampen denne sesongen Rooney ikke har skapt, eller scoret, et mål – og selv om resultatet betyr nesten alt så virket det aldri ut som om Rooney skulle skape eller score noe i Trnava, heller. Manageren så at Rooney kontrollerte midtbanen, men det er lettere å gjøre mot Slovakia enn de lagene England må slå ut i VM. (…)

De fleste touchene til Rooney kom 40 meter fra mål, ofte lenger unna. Av og til tok han en corner eller et frispark, men ingenting skjedde med dem heller. (…)

Man tenkte at Allardyce skulle klare å endre litt på England i løpet av en uke, men uansett resultat, så trodde man i alle fall at manageren skulle endre mer enn det vi så. (…) Ofte så det ikke ut som Allardyce’ England. Det så ut som, vel, jo, gamle England. Samme gamle England.

Daily Mails spillerbørs:

Rooney 6: Startet kampen mye dypere enn forventet før han flyttet frem i 10er-rollen. Kampen passerte uten at kapteinen klarte å påvirke den.

Sju av de 11 som startet fikk bedre karakter enn Rooney.

Henry Winter, The Times:

Rooney startet altfor dypt, noe som fikk Allardyce til å si (…) at kapteinen kan løpe hvor han vil siden han har mer landslagserfaring enn meg (Allardyce). Vel, Gary Cahill har også mer landslagserfaring enn Allardyce, men han kan ikke og vil ikke gå fremover. (…) Rooney dypt på midtbanen var noe fansen håpet de hadde sett det siste av under fotball-EM, og touchene hans i 1. omgang var stort sett rundt midtsirkelen.

The Independent, spillerbørs:

Wayne Rooney 6: Var for dypt i banen til å utgjøre noen trussel, og virket ofte for håpefull da han tuslet frem på siste tredel. Kontrollerte likevel tempoet i kampen.

Alan Shearer, The Sun:

“Rooney was to deep and Kane has gone off the boil – good thing Stones and Lallana were on form”

Alan Shearer

DENNE posisjonen var ikke den du forventet å se Wayne Rooney i – men det var der han endte opp. Av og til var han så dyp at John Stones lå foran ham. Mot et slovakisk lag som lå dypt så var det behov for ham lenger frem. Backrekker er fornøyde når de ser Rooney dypt i banen siden han ikke kan skade dem derfra.

Powered by Labrador CMS