Ikke til Ullevaal

OPPDATERT 15.00 Wayne Rooney har slitt med en tåskade de siste ukene, og er glad for å få litt hvile foran EM-sluttspillet.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 26. mai kommer det engelske landslaget til Norge og Ullevaal, for å spille treningskamp mot Norge som en del av oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill. England-manager Roy Hodgson forteller nå at denne kampen vil bli spilt uten Wayne Rooney, som skal ha slitt med en tåskade de siste ukene av sesongen, og dermed har godt av noen dagers hvile.

– Han har en liten skade, sier Hodgson til The Telegraph. – Jeg vil ikke si så mye om det siden Sir Alex ikke snakket om det. Men det er en liten skade, og han vil ha godt av noen dagers hvile.

– Han kommer ikke til å være involvert i kampen mot Norge, og jeg vet foreløpig ikke om han kommer til å være involvert mot Belgia (lørdag 2. juni, journ.anm.). Han kommer helt sikkert til å være med oss når vi kommer dit, men jeg vet foreløpig ikke om jeg kommer til å bruke ham, sier Hodgson om United-spissen som er suspendert i de to første EM-kampene.

Hodgson forteller at Rooney slutter seg til England-troppen tirsdag 29. mai, samtidig som Chlesea-spillerne, som var involverte i – og vant – Champions League-finalen lørdag. Rooney mister Englands kamper mot Frankrike og Sverige i EM på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Montenegro i siste EM-kvalifiseringskamp i fjor høst. Han er spilleklar igjen til siste gruppespillkamp mot Ukraina.

Fornøyd Rooney

Wayne Rooney selv skryter av Hodgsons beslutning om å gi ham fri fra kampen mot Norge, og mener han nå kan gå skadefri inn i et mesterskap for første gang på åtte år.

– Jeg ble veldig imponert da jeg snakket med Roy Hodgson, og han var interessert i at jeg skulle få litt hvile og en pause, slik at jeg kan bli helt kvitt skadeplagene som har preget meg de siste ukene av sesongen, skriver United-spissen på sin offisielle Facebook-profil.

– Takket være denne gode avgjørelsen kan jeg nå gå inn i denne turneringen helt skadefri, noe som ikke har skjedd siden EM i Portugal i 2004. Jeg ser frem til å møte resten av troppen 29. mai.

Rooney benyttet også anledningen til å gratulere Chelsea med Champions League-triumfen mot Bayern München, og håper at den er et tegn på hva som vil skje i sommerens sluttspill.

– Gratulerer til Chelsea. Endelig har vi slått tyskerne i en stor finale. Forhåpentligvis er det et godt tegn, avslutter Rooney.

Powered by Labrador CMS