– La Rooney være!

Robin van Persie mener at kritikken mot Rooney er uberettiget.

Publisert Sist oppdatert

England er ute av fotball-VM, og det er standard prosedyre i engelske medier å hakke på landets største profil, Wayne Rooney.

United-spilleren var imidlertid involvert i begge Englands scoringer så langt i mesterskapet, og jobbet som vanlig knallhardt for laget sitt.

Robin van Persie synes det er urettferdig at lagkameraten får så mye kritikk, og sparer ikke på superlativene når han skal beskrive spisskollegaen.

– Wayne er en fantastisk spiller. Jeg kom til Manchester United for å spille med ham, og jeg angret aldri på det valget, uttalte Van Persie på en pressekonferanse, og la til:

– Ved å trene og spille med ham, har jeg sett han er en verdensklassespiller. Han har mye press på seg, men det har han hatt helt siden debuten sin.

Nederlenderen er ikke enig i at Rooney har vært svak i Brasil.

– Hvis du ser på prestasjonen hans, syns jeg han har vært veldig god. Han spilt venstreving mot Italia, og hadde den målgivende pasningen på 1-1-målet. Mot Uruguay syns jeg han gjorde det bra igjen, sa United-spissen.

– Jeg syns ikke at du kan klandre ham for å kunne score ett mål, når han har jobbet sokkene av seg og bommet tre sjanser med et par centimetere, fortsatte Van Persie, før han avsluttet:

– Han ga alt for landet sitt, som han alltid gjør. Han er en stor spiller og en fantastisk målscorer, så jeg syns ikke at det er rettferdig å kritisere ham.

Powered by Labrador CMS