Rashford tangerte rekord

Med sin 16. landslagsopptreden for året, tangerte 21-åringen søndag en 52 år lang engelsk rekord.

Publisert Sist oppdatert

Ikke siden 1966 har noen engelske landslagsspillere representert landet sitt like ofte i løpet av et kalenderår som Uniteds nummer 10.

Jackie «Sjiraffen» Charlton, Sir Bobbys to år eldre bror, har innehatt rekorden alene helt siden det berømte året da Eric Cantona ble født og England vant sitt første og eneste store mesterskap.

Nå har den 83 år gamle, tidligere Leeds-stopperen altså fått selskap av Uniteds 62 år yngre angriper, Marcus Rashford, som har vært med på 16 av Englands 17 landskamper [også det tangering av rekorden] i 2018.

JACKIE CHARLTON, VM-vinneren fra 1966 troner ikke lenger alene på toppen.

Ingen flere sjanser

Flere landskamper blir det ikke på denne siden av nyttår, så dermed kan det allerede nå slås fast at Rashford ikke får anledning til å stikke ifra i toppen ved denne anledning.

De som ifølge The Times ligger nærmest Charlton og Rashford, er følgende spillere som alle har 15 opptredener i løpet av ett kalenderår:

Roger Hunt, Bobby Charlton, Bobby Moore, Nobby Stiles, George Cohen, Ray Wilson, Gordon Banks [alle disse i 1966], Gary Lineker og Des Walker [begge i 1990], samt John Stones og Eric Dier i 2018.

Powered by Labrador CMS