rash323

Med i VM-troppen: Dette er Rashfords konkurrenter

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford er med i VM-troppen til England. Dermed kan han i Qatar få sine første minutter for England siden EM-finalen for 15 måneder siden.

Luke Shaw og Harry Maguire kom også med, men det var som ventet ikke plass til Jadon Sancho.

Englands VM-tropp:

Keepere: Pickford, Pope, Ramsdale

Forsvarere: Alexander-Arnold, Coady, Dier, Maguire, Shaw, Stones, Trippier, Walker, White

Midtbanespillere: Bellingham, Phillips, Gallagher, Henderson, Mount, Rice

Angripere: Foden, Kane, Saka, Wilson, Grealish, Rashford, Sterling, Maddison

Det var også interessant å se at det ikke var noen andre naturlige venstrebacker i Englands tropp, noe som nok vil bety at Shaw får en måned som Erik ten Hag vil like.

United-manageren har jo uttalt at han håper spillerne som reiser til VM får spilletid, slik at kampformen holdes ved like.

Flere kantalternativer

Rashford kan som kjent bekle både venstrekanten og en spissplass, og sånn sett så er det først og fremst følgende spillere han konkurrerer med om en plass på laget:

Raheem Sterling (Chelsea): Anvendelig og stort sett fast for England under Southgate. Var likevel kanskje enda sikrere på sitt beste i Manchester City.

Jack Grealish (Man. City): Et voldsomt toppnivå, men ikke altfor ofte fast inne i varmen over tid for Southgate. Brukes stort sett fra innbytterbenken, og er overhodet ikke den bakromstrusselen som Rashford kan være.

Phil Foden (Man. City): Hadde en strålende periode midtveis for City i høst, men har så av en eller annen grunn nesten ikke spilt for City de siste ukene. Startet begge Englands kamper mot Italia og Tyskland i månedsskiftet september/oktober, men som Grealish en litt annerledes spiller enn Rashford.

Mason Mount (Chelsea): Som Sterling veldig anvendelig, kan trekke ut mot venstre og høyre. Var ikke med fra start i forrige landslagspause, men startet begge Nations League-kampene i juni.

Så kan selvsagt Conor Gallagher og James Maddison også levere ute på venstrekanten, men de liker seg nok best med friheten de har i en litt mer sentral rolle.

Få rene spisser

På spissplass er det nok vanskelig å se for seg England uten Harry Kane under Southgates ledelse, men Kanes utfordrer er altså kun Callum Wilson. Rashford kan åpenbart også være et alternativ for Kane hvis England-treneren ønsker det, samtidig som Sterling også har vært brukt som spiss tidligere.

Uniteds Facundo Pellistri ble forresten også tatt ut til VM torsdag. Se Uruguays tropp her.

LES OGSÅ: 

Rashford: – Jeg trengte en mental pause

Powered by Labrador CMS