shae2

Shaw hylles i England: – Leder i kampen om venstrebackplassen

Uniteds store formspiller fikk søndag sin første landskamp siden 2018, og takket for tilliten med en fin målgivende.

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw har markert som en av sesongens store spillere, ikke bare blant lagkameratene i United, men også blant samtlige spillere i Premier League. Slikt går naturligvis ikke upåaktet hen hos England-sjef Gareth Southgate, og 25-årige Shaw er nå tilbake i landslagsvarmen.

– Det har aldri vært noen tvil om Lukes kvalitet. Det har vært flott å se ham spille fremoverlent, både med og uten ballen, uttrykte Southgate før søndagens møte med Albania, ifølge Sky.

I Tirana fikk også Shaw spille sin første landskamp siden 2018, og takket for tilliten ved å levere en målgivende, da han i kjent stil la et millimeterpresist innlegg på hodet til Harry Kane.

Cole: – Shaw leder i venstrebackkampen 

Nå høster United-backen ny ros i fotball-England.

Blant dem som har latt seg imponere, er tidligere England-venstreback Ashley Cole. Han mener at Shaw akkurat nå er i førersetet i kampen om å bekle venstrebacken under sommerens europamesterskap.

– For øyeblikket leder Shaw, uttalte mannen med 107 landskamper for England i ITV-studioet, ifølge Daily Mail.

Cole
FORGJENGER: Ashley Cole er venstrebacken med flest kamper for England gjennom tidene. Nå mener han Luke Shaw er den beste kandidaten til å videreføre arven.

Dersom landslagssjef Southgate fortsetter å benytte seg av et firebackssystem, slik han har gjort de siste kampene, er det sannsynligvis Chelseas storsignering, Benjamin Chilwell, Shaw må utkjempe i kampen om plassen.

Skal han gjøre det, må han fortsette å prestere.

– Før de siste Premier League-kampene, gjelder det å holde et jevnt nivå, sier Cole.

– Briljant å være tilbake

Shaw får også gode skussmål på de engelske spillerbørsene. Sky, The Telegraph, Daily Mail og The Guardian gir alle United-backen en syv av ti. Hos sistnevnte er dette høyeste score, likt med blant andre målscorer Kane.

– Shaw må være Englands førstevalg på venstreback nå, skriver Sky.

Likevel er det en selvkritisk Shaw etter søndagens engelske trepoenger.

– Målet kom på et viktig tidspunkt for min del, etter at jeg hadde gitt bort et par slappe baller, sa formspilleren til ITV, ifølge Goal.

FORMSPILLER: Luke Shaw har hatt en fantastisk sesong. Blant annet scoret han 2-0-målet i byderbyet mot Manchester City.

Mannen som ble kåret til Supporterklubbens månedens spiller i mars, for tredje måned på rad, forteller at han er veldig fornøyd med å være tilbake igjen for «Three Lions».

– De siste to årene har jeg sett kampene og angret på at jeg ikke tok sjansene mine da jeg hadde dem. Jeg er bare så glad for å være tilbake. Til og med når jeg ikke spiller, er det briljant å bare være rundt stallen.

Shaw forteller at han nå har ambisjoner om å være med i troppen til sommerens EM. Han innrømmer at han har hard konkurranse.

– Ben Chilwell spilte for noen dager siden og var enestående. Han er en veldig, veldig god spiller. Jeg kommer til å fortsette å pushe meg selv.

Powered by Labrador CMS