rashsancho

Fikk vi en smak av United-fremtiden?

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford på venstre med lysegrønne sko.

Jadon Sancho på høyre med lysegrønne sko.

Kanskje fikk vi en liten smak av den umiddelbare United-fremtiden på Riverside Stadium i Middlesbrough søndag kveld.

For Rashford ble det uansett en spesiell kamp. Han ble matchvinner i det som også var hans aller første kamp som England-kaptein.

– Han var den på laget med mest rutine. Derfor mente vi at det var en god mulighet for han til å vise lederegenskaper. Han var et stort smil da vi fortalte ham det, sa Gareth Southgate før avspark.

Sancho med tverrligger-treff

Den smaken vi fikk av Sancho og Rashford før pause var også bra.

Sancho viste leken teknikk før pause, og kombinerte en gang nydelig med Jack Grealish før han skrudde ballen i tverrligger og ut. Nærteknikken til Sancho er rett og slett på et meget høyt nivå.

En offensiv Luke Shaw og Marcus Rashford ville også bidra på venstresiden, og selv om sistnevnte var variabel så skapte han to gode muligheter de første 45 minutter.

Grealish imponerte og Rashford avgjorde

Det var likevel Grealish og dødballfoten til James Ward-Prowse man la mest merke til de første 45 minuttene.

Grealish har den egenskapen at hver gang han får ball så ender det enten med noe positivt eller så blir det frispark.

Etter pause forsvant Sancho litt ut av kampen og Rashford skjøt utenfor etter et løp over halve banen, men med Jack Grealish kan det alltid skje noe.

– Vi kommer til å vinne flere kamper med ham på banen, var Rashfords klare refleksjon etter kampen.

Etter 68 minutter skaffet Aston Villa-spilleren straffe, og den satte Rashford selv sikkert i mål i det som var hans første kamp som England-kaptein.

Jordan Henderson kunne økt til 2-0 fra straffemerket ti minutter etter, men bommet. England holdt imidlertid unna til 1-0-seier etter Rashfords scoring.

Mange United-koblinger

Det var forøvrig en kamp full av spillere med en eller annen relasjon til United.

Keeper Sam Johnstone, som vartet opp med et par glimrende redninger, har fortid fra United, og ble vurdert av United denne sommeren.

Brightons Ben White, på stopperplass, har lenge vært koblet til United, og med Sancho, Grealish og etter hvert også Jude Bellingham, Kieran Trippier og Jesse Lingard på banen så ble det etter hvert over et halvt lag bestående av spillere som er i eller har vært koblet til United.

Det store spørsmålet nå er mest hvilken spiller som skal erstatte skadde Trent Alexander-Arnold i England-troppen. Det blir senest klart mandag.

Lingard er et alternativ selv om både Brighton-stopper White og dødballfoten til Ward-Prowse må ha følt at de styrket sine sjanser søndag kveld.

England: Johnstone – Godfrey, White, Mings, Shaw (Trippier 75) – Phillips (Henderson 46), Ward-Prowse (Rice 65) – Sancho (Bellingham 65), Grealish, Rashford (Lingard 75) – Calvert-Lewin (Watkins 82)

McTominay-seier som stopper

Scott McTominay stod over Skottlands 2-2-kamp borte mot Nederland i midtuka, men var tilbake fra start for skottene borte mot Luxembourg. McTominay spilte hele kampen som midtstopper, og Che Adams ble matchvinner mot et Luxembourg som fikk en spiller utvist før pause.

Van de Beek ikke med

Situasjonen til Donny van de Beek ser mindre bra ut.

Selv om fotball-EM er bare noen dager unna så var han ikke en gang på benken da Nederland slo Georgia 3-0.

Memphis Depay ga Nederland ledelsen 1-0. Wout Weghorst økte til 2-0. Ryan Gravenberch gjorde 3-0.

Powered by Labrador CMS