Her er tidenes United-England

Noen er selvskrevne, andre overrasker en smule og på én plass var det nesten umulig å fine en verdig kandidat. Her er tidenes beste England-lag, utelukkende med Manchester United-spillere.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag blir England det første landet i historien til å spille 1.000 landskamper.

England og Skottland spilte den aller første landskampen på Hamilton Cresent i Glasgow i 1872, en kamp som endte 0-0 foran rundt 4.000 tilskuere.

Kun drøye to uker unna 147 årsjubileet, har Manchester United to spillere i troppen til den historiske kampen, og det er ventet at både Marcus Rashford og Harry Maguire starter oppgjøret på Wembley torsdag kveld.

Dean Henderson som også er i troppen, er Manchester United-spiller, men er på utlån til Sheffield United denne sesongen.

Tre momenter har veid ekstra tungt når vi setter opp laget vårt i en 3-5-2- formasjon. Antall kamper og mål, innflytelse på landslaget og vi har også lagt vekt på potensialet til et par av spillerne som ble revet bort altfor tidlig i den tragiske München-ulykken.

Keeper:

Alex Stepney
Landskamper: 1
Mål: 0

Vi kommer egentlig veldig skeivt ut allerede i første hinder i denne kåringen, ettersom England-keepere som spilte for United er et sørgelig innholdsløst kapittel.

Stepney får plassen i mål ettersom han hadde ekstremt tøffe konkurrenter i Gordon Banks, Peter Bonetti, Gordon West, Ron Springett og senere Peter Shilton.

Stepneys eneste landskamp kom i en vennskapskamp mot Sverige, bare én uke før United vant serievinnercupen mot Benfica på Wembley. Helten fra 1968-finalen er fremdeles den keeperen med suverent flest kamper for Manchester United og det kunne fort blitt flere landskamper, for han var i flere England-tropper.

Andre alternativer: 
Ben Foster: Fikk tre landskamper som United-keeper, åtte totalt. Fikk aldri ut potensialet til fulle.
Gary Bailey: To landskamper, men sjanseløs mot Peter Shilton og Ray Clemence
Ray Wood: Tre landskamper. Fikk seniordebuten for England som 23-åring. Blant de overlevende etter München-ulykken.

Forsvar:

Gary Neville
Landskamper: 85
Mål: 0

En klippe for både klubb- og landslag. Debuterte på landslaget allerede i 1995 og spilte sin siste landskamp i 2007.

Er fremdeles den høyrebacken med flest landskamper for England og kun tre forsvarsspillere har flere landskamper for England.

Sammen med broren Phil er Neville-gutta det brødreparet med flest landskamper for England, en rekord de «tok» fra Bobby og Jackie Charlton.

Rio Ferdinand
Landskamper: 81
Mål: 3

Ansett som en av verdens beste forsvarsspillere, og han var også i sin tid den dyreste.

Ferdinand ble tatt ut til fire VM-tropper, men fikk aldri representert England i EM ettersom han var utestengt for å ha unnlatt å møte til en dopingkontroll da England var i EM i 2004, og fire år senere kvalifiserte ikke England seg til EM i Østerrike og Sveits.

Blir likevel sett på som en av tidenes desidert beste forsvarsspillere for «Three Lions»

Roger Byrne
Landskamper: 33
Mål: 0

Byrne var lederen for Sir Matt Busbys «Babes» og det var snakk om at han skulle bli landslagskaptein også etter at Billy Wright ga seg.

Byrne debuterte på landslaget i 1954 og spilte hver eneste landskamp frem til hans siste i 1957, en sammenhengende rekke på 33 kamper som fremdeles er rekord.

Ville blitt en enda større bauta både for United og England, men Byrne var blant de åtte spillerne som omkom i München-tragedien, 28 år gammel.

Blir fremdeles omtalt som en av tidenes United-kapteiner.

Andre alternativer: 
Phil Neville:  Stort sett stødig, men blir også husket for å ha forårsaket straffesparket i den siste gruppekampen mot Romania i EM i 2000 som sendte England ut av mesterskapet.
Chris Smalling og Phil Jones: Skulle danne stopperpar både på klubb- og landslag. Slik gikk det ikke.
Ashley Young: Hovedsaklig ving på landslaget
Wes Brown: Høyaktuell om vi hadde valgt to stoppere

Midtbane:

Bryan Robson (Kaptein)
Landskamper: 90
Mål: 26

Captain Marvel både for United og England. Fikk sin England-debut som West Bromwich-spiller, men det var som lederen i Ron Atkinsons United at Robson også fikk den samme rollen for England.

Scoret sitt første landslagsmål mot Norge, men England tapte 1-2 i Oslo og Bjørge Lillelien gikk av hengslene. Robson var en strålende ambassadør for England, men fikk VM-sluttspillene både i 1986 og 1990 ødelagt på grunn av skader.

I 1982 scoret han et av VM-historiens raskeste mål etter bare 27 sekunder.

David Beckham:
Landskamper: 115
Mål: 17

GOLDEN BALLS: David Beckham i aksjon under VM i 2002. Høyrevingen ble kjent for sine sprelske frisyrer, sine fryktinngytende frispark men også sin lojalitet til landslaget.

Kom ikke med i England-troppen til EM på hjemmebane i 1996, men fikk sin landslagsdebut høsten samme året.

Ble hetset på det groveste etter utvisningen mot Argentina i 1998, men viste en enorm mental styrke ved å reise seg igjen og bli Sven-Göran Erikssons viktigste spiller og kaptein.

Kun Peter Shilton og Wayne Rooney har flere landskamper enn Beckham.

Bobby Charlton
Landskamper: 106
Mål: 49

Hadde rekorden for flest mål både for Manchester United og England helt til Wayne Rooney overtok begge rekordene.

Hadde også rekorden for flest kamper for klubben før Ryan Giggs slo den. Waliseren er fremdeles den eneste med flere United-kamper enn Charlton.

Om noen fortjener benevnelsen Mr. Manchester United så er det Sir Bobby. Men kanskje han fortjener benevnelsen Mr. England også?

Nøkkelbrikke på laget som tok gull i VM på hjemmebane i 1966.

Nobby Stiles
Landskamper: 28
Mål: 1

Overraskelsen på laget vil mange si, men Stiles gjorde en fenomenal innsats og leverte uhyre viktige bidrag til Alf Ramseys England på veien mot VM-finalen i 1966 som han også spilte som defensiv midtbanespiller.

En tøffing av dimensjoner som ikke sparte på noe, ei heller sine egne tenner som tidlig ble erstattet av kunstige varianter.

Duncan Edwards
Landskamper: 18
Mål: 5

Ville trolig blitt tidenes største England-spiller. Hadde allerede representert England 18 ganger på seniornivå da han 21 år gammel døde etter skadene han pådro seg i München-ulykken.

Sir Bobby Charlton mente han var den beste United-spilleren gjennom tidene og Sir Bobby er ikke alene om det. 

Hadde etter alle solemerker vært sentral på England da VM ble vunnet på Wembley i 1966

Andre alternativer:

Ray Wilkins: 84 landskamper og en stor karriere. Gikk bort i en alder av kun 61 år i april 2018.
Paul Scholes: Det føles nesten hjerterått å vrake spilleren med 66 landskamper og 14 mål, men Scholes var sjelden like god for England som for United.
Paul Ince: Tidenes første fargede landslagskaptein for England. Ble aldri helt den samme spilleren etter at han forlot United.
Steve Coppell: 42 landskamper, 7 mål. Solid, men når ikke helt opp.
Nicky Butt: 39 landskamper holder ikke helt i dette selskapet.
Neil Webb: Spiller nummer 1.000 til å representere England. Skader ødela mye

Angrep:

Wayne Rooney
Landskamper: 120
Mål: 53

Tidenes mestscorende United-spiller. Tidenes mestscorende England-spiller, og likevel er det mange som diskuterer hvor god Rooney egentlig var.

Tallene taler for seg. En vanvittig god unggutt som hadde alle forutsetninger til å ta Peter Shiltons rekord, men som stoppet bare fem kamper bak keeperlegenden.

Shiltons landslagskarriere varte i 20 år, Rooneys i drøye 15. Dessverre sviktet ofte Rooney i de store mesterskapene.

Tommy Taylor
Landskamper: 19
Mål: 16

En eventyrlig målteft, og spissen som i sin tid ble Sir Matt Busbys rekordkjøp ville garantert vært blant de mestscorende spillerne i historien både for England og United om han ikke hadde omkommet i Munchen-katastrofen. Inter tilbød United 67.000 pund for Taylor i 1957. Busby avviste italienerne tvert.

Scoret 131 mål på 191 kamper for United. En målmaskin i ordets rette forstand.

Andre alternativer: 
Teddy Sheringham: 51, landskamper, 11 mål. God, men ikke god nok til å danke ut våre to spisser.
Danny Welbeck: 16 mål på 42 landskamper er ikke verst. Tenk hvor god Danny kunne blitt om det ikke var for alle skadene.

PS! Peter Beardsley, David Platt og Michael Owen har alle spilt for United, men fikk ingen landskamper som United-spillere.

 

Powered by Labrador CMS