United-innleggene sendte England videre

VM-BØRSEN: Her er vår vurdering av Lindelöf, Young og Lingard etter lørdagens kvartfinaletriumf for England.

Publisert Sist oppdatert

Sverige – England 0-2 (0-1)

Kvartfinale, Samara Arena

Mål: 0-1 Harry Maguire (30.), 0-2 Dele Alli (59.).

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ashley Young

Helhetsinntrykk: En målgivende pasning er det viktigste bidraget i en kamp som ellers var på det jevne.

Verdt å vite: England røk ut i kvartfinalen i 1954, 1962, 1970, 1986, 2002 og 2006. Nå blir det semifinale kommende onsdag på Luzhniki.

Vurdering: Ashley Young startet litt nervøst, egentlig i likhet med resten av England-laget.

«På vei ut av semifinalelaget?» noterte undertegnede ganske tidlig i oppgjøret, før han sakte, men sikkert begynte å spille seg opp, selv om innleggene var av varierende kvalitet.

Da England etter en halvtime fikk sin første corner, så var det uansett ingenting å si på kvaliteten til Youngs innlegg.

Han holdt oppe én hånd for å vise spillerne inne i feltet hvor han hadde planer om å sende innlegget – og det viste seg å være på hodet til Harry Maguire, som kontant stanget inn Youngs innlegg.

Utenom den målgivende pasningen var det ikke storspill av Young, han var helt på det jevne både offensivt og defensivt, men den målgivende pasningen gir han uansett en sterk firer og en sannsynlig plass i startelleveren videre også.

Vurdert av: Håkon Aaberge.

Fra sosiale medier: 

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Jesse Lingard

Minutter: Samtlige minutter av oppgjøret.

Verdt å vite: United-spillere hadde målgivende til begge Englands mål.

 

Vurdering:

Han løp mye, som vanlig. Han forsøkte å skape uro, overtall og å strekke motstanderens forsvar, som vanlig.

Likevel var 1. omgangen mot Sverige en omgang hvor Lingard utgjorde liten forskjell. Det var en del kortpasninger til siden eller bakover, og kun to virkelig positive involveringer med ball før pause.

Først var det et flott innlegg, fra venstre, mot bakre stolpe etter 29 minutter, men selv om innlegget fant en lagkamerat så rant sjansen ut i ingenting. Like før pause var han også tredje sist, med en kortpasning på ettouch, da Raheem Sterling kunne gjort 2-0.

Lingard ble imidlertid mer sentral etter pause.

En nydelig målgivende til Dele Allis 2-0-mål blir det man husker, men det var også et par blokkerte skudd og en fin dribleserie i det som totalt ble nok en positiv kamp, både for England og Lingard.

Han gjorde jobben – selv om han har gjort den enda bedre før.

Vurdert av: Dag Langerød.

Fra sosiale medier:

🇸🇪 Victor Lindelöf

Helhetsinntrykk: Hadde alle svenskene levert som Lindelöf gjorde det, så hadde det blitt jevnere. Dessverre for dem var han ikke direkte involvert i situasjonene som endte med baklengsmål. (da hadde kanskje Sverige stått imot bedre)

Verdt å vite: Sveriges beste VM-prestasjon siden bronsen i 1994.

Vurdering: Han hadde mye ballkontakt, Victor Lindelöf, og var svært trygg med ball.

Han var også god i et par avgjørende dueller, blant annet mot Sterling før pause og var flere ganger etter pause viktig med avgjørende klareringer. Harry Kane var usynlig. Det skal han ha sin del av æren for.

Et par ganger viste han også stor kvalitet ved å avansere fremover i åpent rom, og spille presist gjennom Englands midtbaneledd. Akkurat slikt man ønsker av en moderne stopper.

Man kan muligens stille spørsmål ved posisjoneringen hans i visse tilfeller, om han var for langt unna en spiller, men med ball og i duellene han kom i, så leverte han til mer enn ståkarakter.

Sverige forsvant ut, men jeg ble faktisk imponert igjen.

Lindelöf kan ta ferie – og så returnere til Carrington – vel vitende om at han har levert et meget godt VM.

Vurdert av: Dag Langerød.

Fra sosiale medier:

Marcus Rashford spilte ikke lenge nok til å bli vurdert.

 

Powered by Labrador CMS